Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » KÉMIA! Ebben a pH számítós...

KÉMIA! Ebben a pH számítós feladatban az eredmény?

Figyelt kérdés

Mekkora a perklórsav (HClO4) pH értéke ha koncentrációja c(HClO4)=5x10-5 (-5indexbe!!!!) !!

Megkérhetném h a válaszadók a számítás folyamatát is leírnák!!!!

2016. jan. 7. 17:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Perklórsav az egy marha erős sav, így (szinte) teljesen disszociál:

HCLO4 (odavissza) CLO4- + H+

EGY HCLO4-ből tehát EGY H+ keletkezik. Tehát a perklórsav és a H+ koncentrációja megegyezik.

pH = -log[H+]

tehát -log(5*10^-5) = 4,3

2016. jan. 7. 17:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm!
2016. jan. 7. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan kell levezetni?

f:R-R,f(x)=3x-4 mennyivel egyenlő (fofof)(x).Függvények összetevése ebben az esetben hogy működik?Köszönöm a segítséget!

Tudnátok segíteni nem igazán jön ki az eredmény?

Egy centrifugában az anyagminta 3000-szer fordul körbe percenként, 15 cm sugarú körpályán? a) Mekkora a kerületi sebessége? b) A gyorsulása hányszorosa a nehézségi gyorsulásnak?

Túl könnyen jött ki az eredmény ebben a matek feladatban. Mit rontottam el?

Az x paraméter függvényében kell megvizsgálni a vektorrendszer generátorrendszere-e az R^3 vektortérnek.(1,-1,x),(x,0,1),(1,1,-2)Így oldottam meg :

Kémia feladatban 2 eredmény jön ki?

Előre bocsájtom, hogy nagyon egyszerű feladatról van szó, nem is az a baj, hogy nem tudom megoldani, de hihetetlenül idegesít, hogy 2 eredmény jön ki!!!! Órák óta ezen agyalok, már sík ideg vagyok :D Naszóval... A feladat: Hány molekulát tartalmaz 10,0 g...

Mennyi az eredmény ebben a feladatban?

Nekem 8/12 jött ki, de az valószínűleg nem jó. (2x+3)*(-4)> - 24 =

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!