Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A meggyel ellentétben a...

A meggyel ellentétben a cseresznye miért fingat?

Figyelt kérdés

Mert ha az ember cseresznyét eszik ne talán sokat az bízva váltja ki a gázképződést.

De a meggy nem.

Szóval mi van vagy mi nincs a meggyben amiért az megkímél minket a durrogtatástól?



2017. máj. 17. 17:12
 1/7 anonim ***** válasza:
A meggyben kevesebb cukor van ami meg tudna erjedni az ember belében. És ha nincs ami megerjedne nem keletkezik szén-dioxid.
2017. máj. 17. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Wadmalac ***** válasza:

Szerencsés ember, nálam egykutya. :D

Mondjuk jó édes meggyünk van.

Szerintem a meggy cukortartalma nem lehet sokkal kisebb a cseresznyénél, csak a savtartalma magasabb.

Ott van a citrom, az az egyik legmagasabb cukortartalmú gyümölcs.

2017. máj. 18. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Gyerekek, ki ne találjátok már, hogy elszopogatok egy savanyú cukrot, vagy szőlőcukor pasztillát és fingani fogok tőle...
2017. máj. 21. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Wadmalac ***** válasza:

Attól nem. :D

De sok rostanyag, közte sok cukor sokáig tud pangani az emésztőrendszerben és akkor sokféle erjedési, bomlási folyamat indulhat meg, ami gázt termel.

De persze sok ok lehet, nem csak a cukor, egyes fehérjék stb.

2017. máj. 22. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Valakit a fokhagyma fingat pedig abban aztán sok cukor nem lehet.


Akkor a körte is ezért szelesebb, mint az alma?

2017. máj. 26. 13:25
 6/7 Wadmalac ***** válasza:

Hmmm, pektintartalom?

Mert a szilva is érdekes dolgokat művel az emésztőrendszerrel.

2017. máj. 26. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Dionysos válasza:
A meggy sokkal több cukrot tartalmaz, mint a cseresznye,valamint a fokhagymában és a vöröshagymában is jelentős mennyiségű cukor van. Az lesz szép barna, amikor pirításkor karamellizálódik. A jelenség kulcsa valószínűleg a cukor mellett megevett élelmi rostban és a cukorösszetételben keresendő. A csicsóka oligoszacharidja, az inulin pl. készületlen emésztőrendszerben annyi metánt fejleszt, hogy megfő rajta a következő ebéd.
2017. máj. 28. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!