Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A krumpliban lévő szolanin hő...

A krumpliban lévő szolanin hő hatására bomlik le, vagy a víz miatt (amiben főzik a hámozott krumplit)?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mivel elég gyakran akarnék héjában főtt krumplit enni (hogy nehogy héjtalanul kioldódjon belőle a kálium), csak eszembe jutott, hogy a szolanin mérgező.
2017. szept. 4. 16:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Szolanin az éretlen krumpliban van, de azt nem szokás megenni, illetve a krumlicsírában van, amit szintén nem szokás megenni.
2017. szept. 4. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden zöld részt kivágsz/levágsz a krumpliról (ha van rajta), akkor nem kell aggódnod.
2017. szept. 5. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem.
2017. szept. 6. 19:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!