Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért erjed meg a sós vízben...

Miért erjed meg a sós vízben az uborka?

Figyelt kérdés
Kovászos uborka. Nem tudom összerakni fejben, nyilván hiányosak az ismereteim. A só antibakteriális hatású, akkor mégis hogyan érzik jól magukat benne a baktériumok? Bár azt hiszem, itt is számít a dózis, hogy mennyire sós az a víz.

2019. júl. 15. 16:42
 1/3 A kérdező kommentje:
Ui.: a mikrohullám keresőszót nem én állítottam be, a mikróbát javította ki a gyik.
2019. júl. 15. 16:44
 2/3 anonim ***** válasza:
34%

Nem kenyeret raknak abba és attól erjed meg?

Bár nem vagyok rajongója.

2019. júl. 15. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
27%

Elöször is a só csak akkor lenne antibakteriális, ha igen nagy koncentrációban lenne a lében, akkor meg ehetetlenül sós lenne.

Másodszor a kovaászos uborka (a nevéböl is adódóan) nem a sótol, hanem a kenyérben található kovásztól erjed meg.

Harmadszor a só csak azért kell bele, hogy az íze jó legyen, az erjedés szempontjából lényegtelen.

2019. júl. 15. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!