13honapos kislannyal Egyiptomi nyaralas nagy felelotlenseg?
A jelenlegi helyzet miatt alig vannak turisták ott.
Ettől függetlenül igen nagy felelőtlenségre vall amiben töritek a fejeteket !!!
Remélem, hogy ez csak egy kamu kérdés ?!
Ennyire felelőtlen "szülők" ugye nem léteznek, amennyiben az ilyeneket "szülőnek" lehet nevezni egyáltalán !
Attol fugg hova mentek. Ha egy 4-5*-os all inclusive hotel komplexumba, akkor nem kell aggodnod semmi miatt, barmit kersz elintezik, ahogyan a tisztasag is olyan lesz ami egy gyereknek is megfelelo korulmeny. Viszont ha valami lepukkant apartmanszalloba aminek az egyetlen vonzereje hogy kozel a tenger, oda nem vinnem magunkkal.
Azert ennyire nem kell magunkat elragadtatni, hogy "nem vagy jo szulo meg anyanak valo" meg tarsai. Nem iraki korturara keszulnek...
Milyen jó hogy megjöttek a vészmadarak.
Gondolom üdülőhelyre mennétek, Hurghada, Sharm el Sheik stb, sokkal kisebb gyerekeket láttam fehér szülőkkel szerte a világban, Egyiptomban is ráadásul nem üdülőövezetben.
Visztek egy kis vízforralót és abban tudjátok fertőtleníteni a cumisüveget. Egyébként nem baj ha a gyerek szervezete találkozik pár kórokozóval, legalább kialakul egy normális immunrendszer.
Szóval óvatosan de nyugodtan menjetek.
Mi 11 hónapossal voltunk, olyan felszerelt gyógyszertár volt sok Magyar gyógyszertár nincs olyan.
Tisztaság volt, volt egy kis fosi de a gyógyszerek hatottak.
Jo par eve voltunk a csaladdal Hurghadaban (mar mind felnöttek vagyunk). Annak ellenere, hogy a gyümölcsöket meg fogat es arcot is asvanyvizzel mostunk, rajtam kivül mindenki több napig tarto hasmenest kapott. Pedig fantasztikus szallodaban voltunk, ahol az etel is kifogastalannak tünt.
En egy ilyen kis gyerekkel nem mernek ebbe a környezetbe menni, aminek teljesen mas virus- es bakteriumallomanya, mint nalunk. Egy 13 honapos gyerek szervezete meg nincs erre felkeszitve. Persze, veszmadarkarogas, de a jelen helyzetben (de amugy sem) nem celszerü az egeszsegügyi ellatastol hozzank foghato szinvonalat elvarni.
Tudom, hogy ez nem mindennapi dolog, de azt a, turistak altal szivesen latogatott kavezot, amiben mi is voltunk, par hettel a nyaralasunk utan felrobbantottak, rengeteg halalos aldozatot es sulyosan serültet követelve.
Az, hogy felnöttkent ugy döntötek, hogy a fokozott veszely ellenere nekivagtok, bizva abban, hogy nagy esellyel szep nyaralasban lesz reszetek, azt megertem. De a kisgyermek fel sem fogna, hogy mi az, hogy Egyiptom es ugyanannyira jol (vagy jobban) erezne magat valamilyen hazai strandon. Bizzatok inkabb nagyszülökre vagy egyeb rokonokra/baratokra. En szemely szerint kerülöm a környeket, amig rendezödtek a dolgok es talan egyszer mar nem katonai konvollyal kel elmenni a kiralyok völgyeig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!