Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Szerintetek is leírhatatlan...

Szerintetek is leírhatatlan előnye a jelentősen muszlim vagy buddhista országoknak utazásnál, nyaralásnál, túrázásnál, hogy nincs részegeskedés a szálláson, rengeteg alkoholmentes dolog van?

Figyelt kérdés

Ezekben az országokban erősebben fogják a gyeplőt a vallási törvények miatt is. És rengeteg ugyanolyan finom, sőt, finomabb mocktail is van.

Valamiért azt tapasztaltam, hogy mélyebben főként keresztény vagy zsidó országokban (Dél-Ciprus, Görögország, Bulgária, Olaszország, USA, Izrael stb.) nem nézik jó szemmel, de mégsincs annyi alkoholmentes ital, meg nem elég határozottan lépnek fel részegességgel szemben. Egyedül Törökország néhány szállodája kivétel. Mindenhol máshol eddig keményen rászóltak egy szint felett az emberekre. De nem is volt dajdaj hajnalig. Meg kb. mindenki moderálta is magát. Részeg oroszt sem láttam ott kivéve Törökország első alkalmát.

Más is így gondolja?

Mi ennek az oka? A keresztény és zsidó országokban miért nem ilyen az elővigyázatosság? Elvileg ott is bűn a részegség minden esetben, csak nem tiltott teljesen az alkohol ivása.

aug. 2. 05:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Hindu országokban sem figyelnek annyira, bár az ott élő muszlimok, dzsainák és buddhisták miatt törekszenek.
aug. 2. 05:48
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
A muszlimok többsége iszik alkoholt szóval én ebben nem látok különbséget azon tűl hogy ők józanul is bunkók.
aug. 2. 08:56
 3/12 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem egy előnye van, az, hogy arra nincsen b*ziskodás meg pride sehol. Náluk legalább még ez gészséges mederben van tartva. Az italozásban én nem látok akkora problémát. Persze ha nyaral az ember miért ne érezhetné jól magát.
aug. 2. 10:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs előnye, sem hátránya. Nem szoktam lerészegedni nyaralás alatt, de szeretek nap végén meginni egy sört a hotelszobában, vagy a vacsora mellé egy jó bort. De ha erre nincs lehetőség, nem bánom. Szeretem muszlim országokba utazni, mert kívülről szemlélve érdekes a kultúrájuk, és nagyon vendégszerető emberek. A vallási fanatizmust/radikalizmust viszont elítélem, legyen az muszlim vagy keresztény.
aug. 2. 16:51
 5/12 anonim válasza:
28%
3# vajon milyen frusztráltság vagy lelküket kell ahhoz hogy valaki iderángassa a meleg témát ráadásul mint valami pozitív dolgot, hogy emberek szexualis/szerelmi életét korlatozzák,ami amúgy senkinek hasznára nincsen,csak az adott érintett személyt nyomoritja...
aug. 2. 18:37
 6/12 anonim ***** válasza:
10%
#5 Hát attól még igaz.
aug. 2. 19:29
 7/12 anonim válasza:
27%
6# a kérdéssel még köszönőviszonyban lévő választ sem sikerült alkotni.gondolom az alacsony iq/eq lehet esetben a válasz.tovabbi szép napot
aug. 2. 19:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a legtöbb muszlim országban a turistáknak a szállodákban árulnak alkoholt, csak azt veszik rossz néven, ha kint az utcán akarod meginni.
aug. 3. 07:26
 9/12 anonim ***** válasza:
88%
Muszlim országok tele vannak all inclusive szállodákkal(más szinte nem is éri meg náluk), melyekben az az átlag, ha már délben be vannak baszva a turisták.
aug. 3. 08:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem marhára nem érdekel hogy más mit iszik.

Annyi hogy ne óbégasson az ablakom alatt, ez sokaknak józanul se sikerül.

aug. 3. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ha van koffeinmentes kávé, alkoholmentes sör, cukormentes üdítő, miért nincs idiótamentes kormány?

A kérdés nem eredeti, egy német nyelvű internetes oldalról vettem át.

Tudnál nekem motiváló és pozitív dolgokat írni a nemrég megkezdett alkoholmentes jövőmhöz?

Ma van az utolsó megivott ital utáni hetedik napom, ami egyben a második súlyosabb elvonási tünetek nélküli nap is. Egyedül tettem le az italt egy hete, sok évi függőség után. Az 1-5. napokon változatos módon, de nagyon rosszul voltam (remegés, izzadás, szédülés és...

Miből csinálhatnék alkoholmentes Aperol fröccsöt?

Olyat szeretnék, hogy hasonlítson az íze és az állaga a valódi italhoz!

A londoni pubokban adnak alkoholmentes sört is?

Többször jártam már kint Londonban és többször voltam már pubokban is, de most merült fel bennem ez a kérdés... Ha valaki tudja a választ és megossza velem, annak nagyon megköszönném! :-)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!