Szerintetek is leírhatatlan előnye a jelentősen muszlim vagy buddhista országoknak utazásnál, nyaralásnál, túrázásnál, hogy nincs részegeskedés a szálláson, rengeteg alkoholmentes dolog van?
Ezekben az országokban erősebben fogják a gyeplőt a vallási törvények miatt is. És rengeteg ugyanolyan finom, sőt, finomabb mocktail is van.
Valamiért azt tapasztaltam, hogy mélyebben főként keresztény vagy zsidó országokban (Dél-Ciprus, Görögország, Bulgária, Olaszország, USA, Izrael stb.) nem nézik jó szemmel, de mégsincs annyi alkoholmentes ital, meg nem elég határozottan lépnek fel részegességgel szemben. Egyedül Törökország néhány szállodája kivétel. Mindenhol máshol eddig keményen rászóltak egy szint felett az emberekre. De nem is volt dajdaj hajnalig. Meg kb. mindenki moderálta is magát. Részeg oroszt sem láttam ott kivéve Törökország első alkalmát.
Más is így gondolja?
Mi ennek az oka? A keresztény és zsidó országokban miért nem ilyen az elővigyázatosság? Elvileg ott is bűn a részegség minden esetben, csak nem tiltott teljesen az alkohol ivása.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Engem marhára nem érdekel hogy más mit iszik.
Annyi hogy ne óbégasson az ablakom alatt, ez sokaknak józanul se sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
A kérdés nem eredeti, egy német nyelvű internetes oldalról vettem át.
Ma van az utolsó megivott ital utáni hetedik napom, ami egyben a második súlyosabb elvonási tünetek nélküli nap is. Egyedül tettem le az italt egy hete, sok évi függőség után. Az 1-5. napokon változatos módon, de nagyon rosszul voltam (remegés, izzadás, szédülés és...
Olyat szeretnék, hogy hasonlítson az íze és az állaga a valódi italhoz!
Többször jártam már kint Londonban és többször voltam már pubokban is, de most merült fel bennem ez a kérdés... Ha valaki tudja a választ és megossza velem, annak nagyon megköszönném! :-)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!