Csak úgy lehet vki külföldön állampolgár ha perfekten megtanulta az adott nyelvet vagy elég középszinttű vizsga?
Figyelt kérdés
Dániába kaptam egy lehetőséget, de nincs nyelvérzékem, az angolom középszinten jelenleg. Szerintem vagy 10 év még mire megtanulom, és új nyelvre már nem szeretnék időt szánni, örülök ha az angolt megtanulom. Kérdés, hogy egyaltalán megéri-e kimenni ha végén nem is lehetek állampolgár dán nyelvtudás nélkül?máj. 18. 10:15
1/11 anonim 

válasza:

Közel perfektül kell, legalábbis a magyart itthon. Hogy ott mi a szabály azt nem tudom. De nem feltétlenül kell állampolgárnak lenni hogy ott lakj.
2/11 anonim 

válasza:

attól függ, ha dán állampolgárságot szeretnél, akkor megéri küzdeni érte ,ha nem szeretnél dán állampolgárságot, akkor vagy kimész dolgozni az angollal, ami elegendőnek tűnik ehhez a munkához a leírtak alapján, vagy nem mész ki, ha nem akarsz olyan országban dolgozni, aminek nem akarsz állampolgára lenni.
3/11 anonim 

válasza:

Közepszint elég az állampolgársághoz.
"Kérdés, hogy egyaltalán megéri-e kimenni ha végén nem is lehetek állampolgár dán nyelvtudás nélkül?"
Már olyanon gondolkodsz, amit még nem is ismersz?
4/11 anonim 

válasza:

Nem nyelvvizsga kell, hanem kell tudni kommunikálni, beszélgetni.
5/11 anonim 

válasza:

rossz hírem van négyes, az állampolgárságihoz nem "kommunikálni, beszélgetni" kell.
persze tudom hogy a valóságban senki nem kér nyelvvizsgát, mert az csak kamu, és az egyetlen fontos dolog a duolingo meg a műveletlen szájjártatás, de tudod vannak emberek akik túlnőnek ezen a szinten
7/11 anonim 

válasza:

De minek az állampolgárság egy EU tagállamban?
8/11 anonim válasza:
A német B1-es nyelvvizsgát kér, meg alap állampolgári ismereteket (Einbürgerungstest), 5 év megszakítás nélküli hivatalos bejelentett tartózkodást, ami speciális esetben csökkenthető 3 évre. (Nekünk 8 évet kellett anno várni...no comment)
Szerintem a dán is hasonló.
9/11 anonim 

válasza:

Belőled már a büdös életben nem lesz dán, akkor sem ha magas szinten megtanulod a nyelvüket és állampolgárságot kapsz tőlük
10/11 anonim 

válasza:

Milyen hátrányod/előnyöd származna a dán állampolgárságból? Mint eus állampolgár minden jog megillet téged Dániában, a dán állampolgárság nem ad semmi pluszt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!