Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Magyarország világviszonylatba...

Magyarország világviszonylatban, természeti környezet szempontjából mennyire számít szép helynek?

Figyelt kérdés
Amennyire lehet elfogulatlanul, objektíven nézve.

ápr. 19. 22:38
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
79%
Kevéssé. Se hegyek, se tenger. Amink van, olyanból mind van szebb/jobb/nagyobb/fotogénebb csak a szűkebb környékünkön is (tó, folyó, vízesés, erdő, barlang).
ápr. 19. 23:55
 2/56 anonim ***** válasza:
94%
Rengeteg szép hely van itthon, de nincsenek óriási különlegességeink. Én speciel nagyon szeretek az erdeinkben kirándulni, bringázni, stb. De nincs egy Grand Canyon. Aggtelek, azért elég szép, de hát ilyen is van máshol is.
ápr. 20. 00:57
 3/56 anonim ***** válasza:
73%
Világviszonylatban sehol sincs.
ápr. 20. 08:59
 4/56 anonim ***** válasza:
66%
Semennyire. Az egyedüli természeti értékünk a Balaton, amit ugyan a NER-esek próbálnak teljesen tönkretenni, de remélem, nem fog sikerülni nekik.
ápr. 20. 09:32
 5/56 anonim ***** válasza:
82%
Magyaroszág sosem a természeti látnivalókban volt erös, hanem a történelmi, kulturális és építészeti örökségekben.
ápr. 20. 11:08
 6/56 anonim ***** válasza:
21%
semmennyire, Magyarország semmilyen téren nem számít tényezőnek, sem természeti sem kulturális, talán csak gasztronómiailag, az utobbi tényleg világszintű.
ápr. 20. 11:15
 7/56 anonim ***** válasza:
82%
Vannak szép helyek itthon, de ezek nem páratlanok. Teljesen jók, szeretek én is kirándulgatni, de ha egy másik országból valaki hegyekben akar kirándulni, furcsa lenne, ha pont Magyarországot választaná. Tóból a Balaton és környéke (Tihany, Badacsony stb.) azért szerintem regionális viszonylatban abszolút megállja a helyét, még ha nem is világhírű. A magyar alföld meg hát ízlések is pofonok, például Petőfi szerelmes volt belé.
ápr. 20. 11:18
 8/56 anonim ***** válasza:
92%
Világviszonylatban a Hévizi tó számít érdekességnek és különlegesnek, más nem nagyon. Azért persze vannak szép helyek, a de a többi nem annyira kiemelkedő.
ápr. 20. 11:38
 9/56 anonim ***** válasza:
87%
Vannak szép helyek, de ahol eddig jártam, általában találtam szebbeket is.
ápr. 20. 13:25
 10/56 anonim ***** válasza:
43%

5-ös

Milyen építészeti látnivalóra gondoltál? Még egy nyavalyás piramisunk sincs!

ápr. 20. 13:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Magyarország nem is olyan jóléti világviszonylatban mint gondoljuk, mert nagyon alacsony a helyi árakhoz viszonyított vásárlóerő?

A helyi vásárlóerő index (local purchasing power) mutatja meg az igazi jólétet. Mert hiába keres valaki New York/London-ban többet, ha drágább az élet sokkal akkor nem jobb az élet. Valamint hiába keres valaki Dél-Kelet Ázsiában kevesebbet ha tized olyanok az árak...

Magyarország világviszonylatban nem is áll olyan rosszul vagyoni és jövedelmi egyenlőtlenségek terén?

Kerestem ezzel kapcsolatosan adatokat és mindegyikben úgy látszik, hogy a helyzet vagyoni egyenlőtlenségek terén sokkal rosszabb, ha a világ átlagát nézzük. A japánok, szlovákok, csehek, szlovének állnak jobban kicsit, mint mi, de nagyon sok fejlett nyugat-európai...

Magyarországon a szigorú (világviszonylatban a hatodik!) KRESZ-oktatás ellenére az emberek zöme miért idegbeteg az úttesten, illetve ÉPP csak tudnak...

Nincs a vérünkben a vezetés! Sopronban az inkubátorház és a kosárház közti egy-két úton tíz ember lelte halálát!

Orbán Viktor 2010-2020 között világviszonylatban az egyik legjobb gazdasági fejlődést hozta el Magyarországra , ha nem jön a COVID és a háború miatti...

Konkrétan 2030-ra Ausztria szintjén lettünk volna ebben az ütemben, de persze most örülhetnek a balosok, hogy beütött a krach és Orbánra mutogathatnak pedig Orbánnak semmi köze hozzá, külső tényezők alakultak így, és még így is pl. a covid járványt Magyarország...

Ki számít világviszonylatban szegénynek itthon, Magyarországon?

Világviszonylatban értem, nem uniós közegben.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!