Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Sokan, főleg neten, miért...

Sokan, főleg neten, miért vonják kétségbe a légitársaságok (utazóközönsége) közötti látványos különbséget? (KICSIT HOSSZÚ, BŐVEN LENN)

Figyelt kérdés

Az egyszerűség kedvéért szó szerint idemásolom egy légiutaskísérő kommentjét név nélkül persze.

"Ja meg mondjuk ki, van különbség egy Wizzair Budapest-Brassó meg egy Lufthansa Frankfurt-JFK vagy Emirates Dubai-Sydney járat utasai között is (tudom, tudom, most úgyis jön valaki, aki leírja, hogy ő hetente utazik a fentiekkel és a business class is tele van prolikkal). Hosszútávon ez se mindegy ebben a szakmában, hogy milyen szintű (nem anyagiakra gondolok, hanem viselkedésre és természetesen akinek nem inge!) emberekkel töltöd azt az x órát egy csőbe zárva 10 ezer méteren."

Én nem vagyok utaskísérő, tehát töredékét repülök mint ők, de ezt lehet látni meg ismerősöktől, kollégáktól, régebben évfolyamtársaktól hallani. (Azt akarom érzékeltetni a felsorolással, hogy sokféle helyről.)

Emellett nekem is van légi iparban dolgozó ismerősöm. Ugyanezt mondja.

És nem is kell transzatlanti járatban gondolkozni, elég néhány ezer kilométeres út is. Még akár Európán belül is.

Mi értelme próbálni kétségbe vonni? És a zavaróbb, hogy úgy mintha ő ellen tudna bizonyítani, mert ő aztán tudná. Aki tapasztalatlan még akár el is hiheti, úgy írják. Ez a legrondább.

Azért is idiótaság amit csinálnak, mert az, hogy ő akkor éppen Ryanairrel megy mondjuk, attól még viselkedhet intelligens emberként.

Ha XY kulturált emberként tud viselkedni, rá nem vonatkozik, bármivel is megy.

Sőt metrón sem leszek bunkó azért mert az csak BKV.

Elnézést a hosszú szövegért, csak így tudtam megfogalmazni!

ma 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Általában fapadosokkal utazom, legtöbbet Ryanairrel, kevesebbet Wizzairrel. Sosem találkoztam még különösebben paraszt utassal. A legrosszabb az volt, mikor egy olasz középiskolás osztállyal együtt utaztam haza Milanóból, mert hangosak voltak, de hát ez olaszoknál és gyerekeknél borítékolható.

Emellett a fapadosok vonzereje nem kizárólag az árban rejlik - főleg hogy ha bőröndöd is van, gyakran drágábbak, mint a legacyk -, hanem hogy mindenhonnan mindenhova repülnek, így ha az úticélod egy légitársaságnak sem hubja, akkor csak velük tudsz oda átszállás nélkül eljutni. Sokan emiatt választják őket, nem anyagi okokból, tehát ha a csóróság és a bunkóság közötti összefüggésre alapoz valaki, az nem feltétlenül állja meg a helyét. Ha valaki inkább átszállással, jó pár órával hosszabb ideig, a nagyobb megtett táv miatt drágábban akar repülni, csak hogy ne fapadossal utazzon, felőlem tegye, de én ezt szimpla sznobizmusnak tartom.

ma 11:32
 2/10 igazadvan ***** válasza:
86%
Én nem értem, hogy mi a kérdés.
ma 11:47
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Az írásod egy katyvasz. Egyszer azt sugallod, hogy igazuk van azoknak, akik úgy gondolják, hogy a business class illetve a sima légitársaságok utasai normálisak, ellenben az olcsó helyen ülők, fapadosok utasi bunkók, aztán meg magad is megcáfolod ezt
ma 12:24
 4/10 anonim ***** válasza:
66%

Én írtam azt a kommentet, bár nem légiutas-kísérő vagyok, hanem földi dolgozó, tehát jó pár légitársaság utazóközönségével találkozom (és van nem egy fapados és hagyományos légitársaságnál dolgozó ismerősöm, barátom, volt kollégám, a Ryanairtől a Qatarig).

Figyelj, én pont leszarom, ki vonja kétségbe. Nem tartom relevánsnak a véleményét még akkor se, ha kéthetente repül (de ez nagyon kevés emberre igaz és ők többnyire üzletemberek business classon), mert én meg ezzel szemben majdnem mindennap ott vagyok ezek között az emberek között, mindenféle úticélú járatok kezelésénél. Szóval felőlem azt mond, amit akar, figyelembe meg majd akkor veszem, ha legalább pár hónapot dolgozott is benne akár az égen, akár a földön és kezelt konfliktust, fizettetést, piás/drogos utast, általános hőbörgést stb stb-t. Aztán számoljon be, melyik légitársaságnál mit tapasztalt. De egyébként az újaknak is ekkora arca szokott lenni meg megy a senki se különbözik-píszískedés, aztán pár járat után leesik nekik, mire gondolnak a régebbiek.

ma 12:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy idióta az fapadoson is idióta, meg business class-on is. Nincs mit ezen kivesézni.
ma 14:55
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
Nem egészen ennyire egyszerű a kép. Ma már egy aluliskolázott bunko is meg tudd venni egy fapados jgyet de a drágább legacy-t nem. Arányaiban több az alja utazó a fapadoson (pont azért mert boldog boldogtalan is tud utazni alacsony árrakon) mint a legacy-on. De persze ott is vannak csak jóval kevesebben.
ma 15:27
 7/10 A kérdező kommentje:

Rövidebben még kevésbé lett volna érthető a számodra akkor. De nem katyvasz.

Nem vontam vissza amit állítottam, csak nem fekete és fehér a kép pont amiatt amit az első is írt. Van ahova csak diszkont jár.

Illetve sosem írtam, hogy diszkonttal megy akkor már bunkó.

Egy tendenciáról van szó, amit itt egy check-in dolgozó is leírt. Ő biztos elég jól látja, mert sok cég rengeteg járatát kezeli.

Talán náluk jobban senki sem látja, még a stewardesek sem.

"Egy idióta az fapadoson is idióta, meg business class-on is. Nincs mit ezen kivesézni."

Pepitában ugyanezt én is leírtam.

Az arányok a nagyon eltérőek.

Lehet, hogy akinek kicsi a mintavétele az nem látja annyira.

Erre írta valaki, hogy magamat cáfolom.

A kérdésem arról szólt, hogy ezt a létező és látványos jelenséget miért vonják sokan kétségbe.

Akinek nincs összehasonlítási alapja, az érthető ha nem látja a különbséget. Nyilván nem rájuk gondoltam.

Így oké?

ma 16:54
 8/10 anonim ***** válasza:
De ez akkor összességében mégsem azt jelenti, hogy látványos, általános különbség van az utazóközönségek között, hanem hogy a fapadoson több a problémás utas.
ma 18:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Tele a munkahelyem kőbunkó barmokkal felsővezetői szintig. Ők meg én is azzal utazunk, amit a cég fizet.

Ha az úticél azt igényli, akkor legacy-val, ha fapadossal közelebb van, akkor meg azzal.

Magánemberként is azzal megyek, ami célszerűbb. Ha teszem azt Ciprusra akarok, akkor nem fogok Aegan járatával Athénon keresztül kerülni, ha a Wizz közvetlenül oda visz, csak hogy elmondhassam nem fapadossal mentem.

Ugyanígy Japánba a ChinaEastern (oké, hivatalosan nem fapados) sokkal jobb választás volt tavasszal a dubai átszallásnál a háború miatt, mint Quatarral utazni.

Ott sem az ár meg a sznobizmus döntött.

Ugyanaz az az ember vagyok, bármivel is repülünk. Az utazóközönség meg, a business csak azért jobb, mert tágasabb, így távolabb vagy az esetleges bunkóktól, de bunkók ugyanűgy vannak.

ma 19:14
 10/10 igazadvan ***** válasza:

Oké, szóval magyarra fordítva: "Miért vitatják sokan azt, hogy a fapadoson sok a proli?"

Válasz: "Ezt azoktól kérdezd, akik ezt vitatják."

ma 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Ryanairnél hogy működik a helyjegy?

Ha vásárláskor nem veszek rögtön akkor hova és mikor küldik ki 24 órával az indulás előtt a helyemet?

30x20x40-es méretű kézipoggyászom van, ryanair elfogadja?

Azt tudom, hogy a Wizzair igen, de visszafelé ryanair-el jövünk, sok helyen olvastam, hogy kisebbet fogadnak el, ez igaz?

Mennyire befolyásolja most az iráni válság a repülést?

Szoktak még mindig törölni repülőutakat vagy mostmár újra rendben járnak a gépek?

Beszállókártyához nem kellenek adatok?

A Wizz Air a beszállókártya kiállításakor nem kérte a személyi igazolvány vagy az útlevél számát. Athénba utazom. Az okmányokat majd a repülőtéren ellenőrzik?

WizzAir és Ryanair esetén ha Extra ülőhelyet vásárolok mert szélesebb vagyok mint az átlag és még külön a kiválasztott ülésekért is fizetek (tehát...

Sajnos erről sehol nem találtam értelmes leírást. Azaz, hogy az ingyenesen felvihető ülés alá helyezhető kézipoggyász személyhez kötött vagy megvásárolt jegyhez és ülőhelyhez? Tudnátok magyar nyelvű ügyfélszolgálatot RyanAirhez és WizzAirhez ahol erre is tudnának válaszolni? Köszönöm előre is!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!