Ingalan tulajdonjog szerzés?
Egyeneságon tudtommal igen, de nem 100%.
Te vennél egy fél vagy negyed vagy még kisebb lakást , főleg ha még haszonélvezet is van rajta?
Nincs az a hülye.
Illetékmentes. El tudod adni, az adózást sajnos nem tudom ilyen esetben, de szerintem kell.
Amit az első válaszoló ír a végén, nem tudom hogy jön ide.
Én sem tudom, hogy hogy jön ide.
Ha többért adod el, mint amennyit a "szerzéskor" ért, akkor lesz hasznod (adózatlan jövedelem), ami adóköteles, tehát fizetni is kell utána SZJA-t
Szerzéskori értéknek az "átruházásról, szerzésről" szóló megállapodásban szereplő értéket kell venni...
Úgy, hogy jogilag eladható de a kutya nem fog egy negyed lakást venni, amibe be sem költözhet.
Max a másik tulajdonosoknak tudod eladni.
Kedves 1-es, 4-es Válaszoló!
Olvasd már el légyszíves még egyszer a feltett kérdést. Sem tulajdonrészek, sem "lakottan" adom el, sem haszonélvezet dolog nem szerepel benne.
A kérdező kap az egyik egyenesági rokonától egy ingatlant úgy, hogy a rokona lemond róla a javára. Oszt' azt el akarja később adni. Kell-e adóznia utána? Ez volt a kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!