Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kapom vissza az áfát...

Hogyan kapom vissza az áfát az államtól ha uion belül értékesítek, és hogyan ha azon kívül?

Figyelt kérdés

Valamit eladok 1000ft+áfáért=1270ft

Eladom 1500+áfáért=1905ft

nekem a 230ft haszon után kell adóznom?(10% társasági,16%szja,és 14%ehot mondtak)

így marad 145ft.Emellé visszaigényelhetem az egyszer már megfizetett áfát is?így a bevételem 415ft lesz?

mi alapján igényelhetem vissza az áfát?nincsen semmiféle elszámolható költségem.Mindenki arról ír hogy azt kell betenni a kiadások közé,és minél többet gyűjtök össze,annál többet kapok vissza az áfából?most akkor hogy van ez?Azt írják h az áfát elég egyvalakinek megfizetni(a végső fogyasztónak).De akkor minek kell gyűjteni kiadásból származó számlákat?

Ha union kívüli az értékesítés,és én nem 1500ft+áfát kérek,hanem csak 1500at,akkor is 415ft lesz a végső bevétel?tök homály..

köszi a válaszokat!

2014. máj. 12. 19:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Te miről beszélsz? Ha TE adsz el valamit, akkor TE milyen áfát igényelsz vissza? Hisz TE nem fizettél semmi áfát, hanem csak a vevő.

Te akkor igényelhetsz vissza áfát, ha TE veszel valamit ami a működésedhez kell.

Pl ha elektronikával dolgozol, akkor veszel egy tonna ellenállást a forrasztásaidhoz, és az az után megfizetett áfát visszaigényelheted, vagyis annyival kevesebbet kell adóznod.

De ne vállalkozzál ha nincs pénzed rendes könyvelőre, anélkül a valódi hozzáértőknek se megy rendesen, nemhogy olyannak akinek ennyi fogalma sincs a témáról.

2014. máj. 12. 19:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Azt az áfát amit én is megfizettem annak akitől vettem.Egy láncszem vagyok a folyamatban.Megveszem egy cégtől,eladom egy cégnek.Kiadásom nulla.
2014. máj. 12. 20:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Vételről nem írtál, csak eladásról.

Ha veszel valakitől valamit és továbbértékesíted, akkor ott van mód ilyenre, de könyvelőt kérdezz meg róla!

2014. máj. 12. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!