Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A nem ÁFA-s cégeknek is kell...

A nem ÁFA-s cégeknek is kell regisztrálni a NAV Online Számla oldalára?

Figyelt kérdés
Tehát adott olyan cég, vagy egyéni vállalkozó, aki nem állít ki ÁFA-s számlát, tehát nincs 100 ezer Ft-ot meghaladó áfatartalmú számlája, amit fel kéne töltenie. Akkor is kötelező a regisztráció?
2018. júl. 2. 16:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Senkinek sem kötelező addig, amíg nincs jelentésköteles számlája. És alanyi mentes cégnek is lehet majd.
2018. júl. 2. 17:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Elméletileg még nem. De ha átléped a bevételi határt és amiatt már áfás számlákat kell kiállítanod ami elérheti áfa szempontjából a 100 ezret arra az esetre jó ha már most előre regisztrálsz.

Ha kézi számlatömböt használsz akkor is jó ha regisztrálsz és a nav ingyenes online számlázó programját használod. Ez olyan mint a többi online számlázó program csak biztos hogy ingyen lesz később is és megszűnni sem fog (egy cég megszűnhet vagy fizetőssé teheti de a nav ezeket nem fogja mert alanyi jogon biztosítja mindenkinek).

2018. júl. 12. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Most mi ez az adóvallásos baromság?

Cég már nem csinálja meg. Próbáltam regisztrálni a nav oldalára de valami e személyit kér. Mi a bánatért kell ezt így megcifrázni? Hogyan tudom ezt az egész dolgot legegyszerűbben elintézni?

PaySafeCard használatához kell regisztrálni az oldalára?

csak bemegyek egy olyan boltba ahol lehet kapni és veszek egyet? Kell regisztrálni? Adatokat megadni?

Hogy lehet regisztrálni a BIGBANG eredeti vip azaz rajongói oldalára?

itt a link de nem tudom hogy kell ha ti esetleg tudjátok légszi írjátok le

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!