300 000 Ft fizetésre mennyi hitelt kaphatok?
Egy kicsi lakást vagy házat szeretnék vásárolni.
Egyelőre még gyűjtök önerőt, ezért sem érdeklődöm a bankoknál, viszont jó lenne tudni, hogy kb. mekkora összeget kaphatok.

Felmész a netre és keresel egy kalkulátort.
15milliót kényelmesen kaphatsz, talán 20-at is.
15 millióhoz kell kb 5 millió önerő, 20-hoz 7-8 millió.

300 ezer ft bruttó vagy nettó?
Határozatlan idejű munkaviszonyod van, határozott vagy egyszerűsített foglalkoztatás?
Van-e más hiteled, törlesztőrészleted?
Hány éves vagy?
Futamidő, stb.
Ezek mind olyan kérdések, ami egy banki hitelbírálatnál előtérbe kerül és akkor még a megvásárolandó házról nem is beszéltünk (pl. vályogházra sok bank nem ad hitelt, stb.) Látatlanban nem tudjuk megmondani, csak annyit, hogy a bank az ingatlan max 80 %-áig hitelez - de ha biztosra akarsz menni, akkor 70 5-al számolsz.
Természetesen nettó. Van még kb. 180-200 ezer bevételem, de azt nem tudom igazolni.
Határozatlan idejű szerződésem van, nincs más hitel és 34 éves vagyok.

Oké, ezek így elég jó kondíciók :-)
8-10 milliót gondolom, megadnának, de inkább a megvásárolandó lakáshoz meg az önerőhöz kellene igazítani a dolgokat.
Addig meg nézegetheted az 1-es által belinkelt kalkulátort.
Annyit kell még tudni, hogy nagy általánosságban a fizetésed 30 (max 40) %-ánál nem tanácsos nagyobb törlesztőrészlettel kalkulálni.
Inkább legyen hosszabb a futamidő, de biztonságosabb.
Értem. :)
Érdemes végig fix törlesztővel fizetni? Gondolom így magasabb a kamat. Viszont félek a váratlan dolgoktól.

Ja, most látom, hogy nem linkelt kalkulátort - akkor itt van egy:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!