Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakáshitel igénylésnél kérnek...

Lakáshitel igénylésnél kérnek 3 havi bankszámlakivonatot. A fizetésen kívül mit néznek? Crypto-ba havi szinten utalok összeget. Hasonló összegben mint a számlára érkező fizetésem. Ez probléma lehet? Rákérdeznek? Vagy nem számit..

Figyelt kérdés

2023. jan. 24. 09:44
 1/10 anonim válasza:
100%
még a végen NAV ellenőrzés lesz abból a lakáshitelból... :) :) :)
2023. jan. 24. 09:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A crypto egy olyan dolog, ami által bevételed keletkezik, és ami után adózni kéne. Ahogy most én nem tudom, úgy a bank sem fogja tudni, hogy te adózol-e utána, és elméletileg nem is az ő hatásköre ezt vizsgálni, de ha mondjuk ezek olyan összegek, amik után elég magas adót kéne fizetni, és feltételezik, hogy nem fizeted be, akár igazolást is kérhetnek ezeknek a befizetéséről.

2023. jan. 24. 11:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom most mi a konszenzus a cryptoval kapcsolatban intézményi szinten magyarországon, de nekem a heti 1 tippmixem miatt majdnem bukó volt a lakáshitelfelvétel 5 évvel ezelőtt. A szerencsejátéknak küldött rendszeres beutalás red flag a bankoknak. Nem ez volt a kérdés, csak alapnak mondom.
2023. jan. 25. 00:03
 4/10 anonim ***** válasza:
#3: igen, sőt, egyes bankoknál már az egyszeri szerencsejáték utalás is buktató lehet.
2023. jan. 25. 07:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Durva amúgy, bár valahol érthető. Aztán lestek amikor 3.5 év alatt elő, majd végtörlesztettük az egészet félévenkénti adagolásban. :)

Ettől függetlenül a crypto nem kéne, hogy red flag legyen, adózási szempontból viszont egyáltalán semmi köze a banknak hozzá. Az a NAV hatásköre megvizsgálni, hogy adózol-e. Már ha realizálsz belőle profitot. Ameddig kifelé nem utalsz a bankszámládra a crypto tőzsdéről vagy walletről, addig adófizetési kötelezettség sincs, akkor is csak azután van, miután többet utaltál ki, mint a tőke amit befektettél (ergo van rajta profitod).

2023. jan. 25. 11:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok !

Sikerült a lakáshitel ? Mi pont most vagyunk előtte és őszintén nagyon félek, hogy elutasítanak, pedig a fizetésem jó meg látható, hogy minden tartozásunk rendesen fizetjük, de nekem is elég magas pénzköltéseim vannak havonta, egyrészt állampapir / részvényvásárlásból, másrészt a feleségemnek is utalok bankon belül, mert GYESen van és ne az én bankártyám vigye ide-oda, amik 100ezer forintok, nem tudom ilyeneket vizsgálnak - e.

A másik kérdés pedig a jövedelem igazolás, azt a banki ügyintéző is megkérdezte, hogy ez fix összeg, kaptam-e idén emelést stb. És nekem pont úgy jön ki, hogy most kapunk emelést, vagyis a papíron magasabb a megadott jövedelem, mint a bankszámlakivonatokon, mert csak most fogok először emelt összeget kapni... vagyis erre nincs látható bizonyíték, csak az igazolás és mivel egyéb juttatásokat is idéntől hozzácsapnak, ezért jóval magasabb összeg van beirva, 150-el több, mint ami eddig volt, ami szemet szúrhat... ilyenkor felhívják esetleg a munkáltatót ?

És az utolsó, volt más hitelünk, amit az igényléskor nem tüntettünk fel, mert azóta lejárt, de az első bankszámlakivonaton még ott van a törlesztője, ezt ilyenkor hogyan veszik figyelembe ?

ápr. 10. 13:26
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 szerintem teljesen feleslegesen parázol. Feleségednek utalsz összegeket, akivel egy háztartásban élsz és a gyermekeddel van otthon, nem valami idegennek egy gyanús orosz/ukrán bankszámlára :D :D Szerinted családon belül vagy akár barátoknak bűn utalgatni? Ha emiatt nem adna a bank hitelt, akkor kb. senki nem kapna…

A másik meg a béremelésed - olyan munkáltatói igazolást kell beadnod, amin az elmúlt 3 hónap jövedelme tételesen rajta van, így pontosan látni fogják, hogy mennyi volt azokban a hónapokban a béred, nem azt veszik alapul, hogy MOST a béremelés után mennyi. Nem hülyék.

A lejárt hiteledet meg nyilván nincs is értelme feltűntetned. Nem értem ilyen dolgok miatt minek parázni. A bankot az érdekli, hogy ne legyen mínuszban a számlád, törleszd rendesen a meglévő hiteleidet és legyen egy normális munkaviszonyod, ahonnan a béredet minden hónapban meg is kapod. Na meg ne szerencsejátékozz. Ezen felül lehet még figyelnek pár titkos dolgot is, de biztos nem azt, hogy hogy merészelsz a feleségednek pénzt utalni…

ápr. 16. 12:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért érdekes, hogy havi 10ezer forint szeremcsejátékért elkaszálnak, de havi milliós tőzsdézés amin óriásit lehet bukni vagy nyerni, az nem számít…
ápr. 16. 12:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem azt is nézik, hogy mennyi pénzed van összességében. Mondjuk aki milliókat tőzsdézik, de azon felül is milliói vannak, előbb kap hitelt, mint aki az utolsó tízezreit lottózza el…

ápr. 16. 12:21
 10/10 anonim ***** válasza:
9#: Azt nem tudom hogyan nézik vagy bekérik ? Ha én más banknál veszek fel hitelt, akkor az ottani megtakarításaimra egy bankszámlakivonatból nem látnak rá. Nekünk pl a saját banknál, az államkincstárban is van pénz, tőzsdén is van.
ápr. 17. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!