Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi történik ilyen esetben az...

Mi történik ilyen esetben az önkéntes nyugdíjpénzári összeggel?

Figyelt kérdés

Anyukámnak a munkahelye fizette extra juttatásként negyedévente. Aztán kirúgták, és anya nem törődött ezzel a magánnyugdíjpénztáras dologgal, nem fizetett bele többet. Eltelt így három év, tavalyelőtt nyugdíjas lett 65 évesen. Amikor a nyugdíját intézte, vitte ezeket a magánnyugdíjas pénztári papírokat is, de nem tudom, mit intéztek.

Azóta kapja fixen a nyugdíját, de továbbra is jön a magánnyugdíjpénztáras értesítő, mert anya nem lépett ki, tehát tag. Viszont nem is fizet több mint tíz éve.

Mi a helyzet ilyenkor? Beleszámított ez a nyugdíjába? Vagy ez önkéntes dolog, és akkor férne a 20 éven át a munkahelye által fizetett összeghez, ha megint lennének befizetései?

Ezen stresszel most, én meg nem értek hozzá.

tegnap 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nyugdíjba ment kérhette volna az ottani összeget. Battyogjon be a nyugdíjpénztárába a papírjaival és intézze el stresszelés helyett!
tegnap 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az elsönek igaza van
tegnap 20:11
 3/6 krwkco ***** válasza:
100%

"Amikor a nyugdíját intézte, vitte ezeket a magánnyugdíjas pénztári papírokat is, de nem tudom, mit intéztek."

Rossz helyre vitte azokat a papírokat. Nem a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság illetékes a magánnyugdíjpénztárral kapcsolatban. A magánnyugdíjpénztárnál kell kezdeményezni a felhalmozott pénz kifizetését és a kilépést. A honlapjához a link, a telefonszám és a központ címe ott van minden papíron.

tegnap 20:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Ha már nyugdíjas, nem fog "büntetést" kapni amiatt, mert évek óta nem fizet semmit? Megkapja így is a teljes benn lévő, kamatozott összeget, vagy csak egy részét, a levonások miatt?
tegnap 20:21
 5/6 krwkco ***** válasza:
100%

Nekem is volt olyan önkéntes nyugdíjpénztári számlám, ahova évekig nem fizettem tagdíjat. Ilyenkor az a szabály, hogy levonhatják a minimális tagdíj utáni járulékokat (általában annak a 10%-a), de legfeljebb az azévi hozam erejéig.

Emiatt a bent levő pénze nem csökkenhet, legfeljebb kevesebb lesz a hozam.

tegnap 20:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! :) Most sikerült ezzel megnyugtatnom. :)
tegnap 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!