Letilthatják a nyugdíját?
Nagynéném már hónapok óta egy kórház ápolási osztályán van. Demens, szív problémái is vannak, önmagát ellátni nem képes. Végre jött egy telefon az egyik idősek otthonából, hogy lenne hely a számára, de drágult a napidíj, mióta beadtuk a kérelmet.
Az a gond, hogy három hiteltartozása is van, amiket eddig a nyugdíjából fizetett, de most hogy jönne az idősek otthonának a havidíja, így sajnos a törlesztőrészletek soknak bizonyulnak... Nem telne mindegyikre, ráadásul még a gyógyszer/pelenka költség sem jönne ki havonta. Én segíteni nem tudok, nincs munkám, rákbeteg édesanyámat ápolom otthon, de a nagynéném további hozzátartozói nem akarnak segíteni...
Gondoltam írok a banknak, hogy a helyzet miatt csökkentsék a felére mindegyik törlesztőrészletet, de nem tudom, hogy hajlandóak lesznek-e rá... Ha esetleg nem tudja fizetni az egyik hitelt, akkor azt levonhatják a nyugdíjából?
Gondoltam, meg kéne várni, hátha a másik idősek otthonában lesz hely, ahol elvileg kevesebb a napidíj (ha azóta azok is nem emeltek rajta...), de az a baj, hogy nem tudom mennyi időt kéne még várni, a kórházban meg ugye nem maradhat évekig. Teljesen el vagyok keseredve, nem tudom mit csináljak.
Kérlek, troll választóktól kíméljetek meg!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!