Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Letilthatják a nyugdíját?

Letilthatják a nyugdíját?

Figyelt kérdés

Nagynéném már hónapok óta egy kórház ápolási osztályán van. Demens, szív problémái is vannak, önmagát ellátni nem képes. Végre jött egy telefon az egyik idősek otthonából, hogy lenne hely a számára, de drágult a napidíj, mióta beadtuk a kérelmet.

Az a gond, hogy három hiteltartozása is van, amiket eddig a nyugdíjából fizetett, de most hogy jönne az idősek otthonának a havidíja, így sajnos a törlesztőrészletek soknak bizonyulnak... Nem telne mindegyikre, ráadásul még a gyógyszer/pelenka költség sem jönne ki havonta. Én segíteni nem tudok, nincs munkám, rákbeteg édesanyámat ápolom otthon, de a nagynéném további hozzátartozói nem akarnak segíteni...

Gondoltam írok a banknak, hogy a helyzet miatt csökkentsék a felére mindegyik törlesztőrészletet, de nem tudom, hogy hajlandóak lesznek-e rá... Ha esetleg nem tudja fizetni az egyik hitelt, akkor azt levonhatják a nyugdíjából?

Gondoltam, meg kéne várni, hátha a másik idősek otthonában lesz hely, ahol elvileg kevesebb a napidíj (ha azóta azok is nem emeltek rajta...), de az a baj, hogy nem tudom mennyi időt kéne még várni, a kórházban meg ugye nem maradhat évekig. Teljesen el vagyok keseredve, nem tudom mit csináljak.

Kérlek, troll választóktól kíméljetek meg!

ma 06:37
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!