Fundamenta lakáskassza! Ha kötök saját magamnak egyet, plusz mind a 2 szülőmnek, akkor felhasználhatom a 3-at egy lakás megvásárlására anélkül, hogy elveszteném bármelyik állami támogatását is?
Én lennék a szerződő mind a 3-nál csak a másik kettőnél a szüleim lennének a kedvezményezettek.
Saját névre venném a lakást megoldható szerintetek, hogy azokat is feltudom használni? 4évest akarok kötni. Ha lejárnak a szerződések lemondhatnak a részemre anélkül, hogy buknánk az állami támogatást? Ha igen van ennek valamilyen költsége?
Tehát a kérdés lényege, hogy felhasználhatok e több lakáskasszát 1 lakásra ami csak az én tulajdonom?
Van még olyan megkötés, hogy csak új lakás vásárlására lehet felhasználni a 4 éves lakáskasszát?
Az előző válaszolók tévednek.
2011 óta közeli hozzátartozók szabadon, tehát anélkül, hogy tulajdonnal rendelkeznének az ingatlanban, egymás lakáscéljára engedményezhetik a megtakarításokat állami támogatással együtt.
Tehát igen, megoldható amit szeretnél. Nincs költsége. A szüleidnek annyi a feladata, hogy a Te vásárlási szándékodat kell majd megjelölniük a lejáratkor, mint lakáscél.
Én is így gondolom! Max ha nincs más lehetőség ők is tulajdont szereznek benne nem dől össze a világ.
Köszi a válaszokat! :)
közvetlen hozzátartozók szabadon összevonhatját és bármelyikük javára felhasználhatják!!!
ha részletes infó kell, hogy mit-mikor-hogyan, akkor szólj, szívesen segítek, mert OTT dolgozom :)
ha gondolod irj privátban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!