Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fundamenta hogy ad azonnal...

Fundamenta hogy ad azonnal hitelt?

Figyelt kérdés

Szeretnék nyitni a férjem és az én nevemre fundit, a max befizetéssel (20ezer ha jól tudom), és az érdekelne hogy mennyit tudnánk felvenni azonnal. Ingatlant vásárolnánk, de úgy hogy szocpolt is igényelnénk. Új építésű, kb. 15 Mft, Pest megye. Összevonhatóak a fundik, és a hitel a szocpollal? Kb 20% önerőnk van, tehát 3 Mft, 200 nettóval összesen, 2 meglévő gyerekkel.

ELVIEKBEN ez a dolog, így, ebben a formában, működne?

Már várom a hívásukat, de addig azért tájékozodnék...

Köszi előre is!

2014. máj. 8. 13:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem azért nem fog működni, mert a Fundamentánál kevés lesz a 20% önerő és a 200 nettó is kevés lesz a 12M Ft Azonnali áthidalóhoz. Új építésű ingatlan vásárláshoz egyébként is kedvezőbb az államilag kamattámogatott hitel és ott lehetőség van úgy összeállítani egy lakáshitelt, hogy a bank ne vegye jövedelem terhelő tényezőnek a Fundamenta megtakarításokat, illetve lehet találni olyan bankot, ahol elég lenne a 20% önerő.
2014. máj. 8. 13:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Nettó 200 ezer nagyon kevés ehhez. Ha 10 millió körüli lakást néznétek még azt mondom talán, de 15 milliós esélytelen.
2014. máj. 8. 14:20
 3/8 Őszödi Ferenc ***** válasza:

Nettó 200 ezer fizetés, 2 gyerek, nuku megtakarítás, 15 milliós ház.

Ahha. Meg a Mikulás.

2014. máj. 8. 17:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem működhet. Talán ha a szülők házát is beviszitek jelzálogba és az is ér minimum 10 milliót akkor talán kaphatók.

Viszont azt a "ti" lakásotokkal együtt fogjátok bukni azt most borítékolom nektek. Belegondoltál, hogy 20 év alatt nektek 200 ezres fizetéstől 2 gyerek iskoláztatása mellett minimum 30 milliót kell visszafizetnetek?

2014. máj. 8. 20:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszokat, azért normálisan is lehet válaszolni...igen, jelen helyzetben csak 3 Mft-unk van, és 200 nettónk papíron. Tényleg olyan rosszul állunk? Kíváncsi voltam kell-e várnunk 1,5 évet míg visszamegyek dolgozni, és lesz normális jövedelmünk papíron, dehát úgy látszik igen. Csak sajnos így lecsúszunk egy iszonyat jó házról, ezért néztem mik a mostani lehetőségeink.
2014. máj. 9. 13:50
 6/8 anonim ***** válasza:
3 milliótok van szocpollal együtt az semmi.
2014. máj. 9. 13:55
 7/8 A kérdező kommentje:
3Mft + szocpol: 1,4Mft ennyi az önerőnk összesen
2014. máj. 9. 14:12
 8/8 anonim ***** válasza:

"Kíváncsi voltam kell-e várnunk 1,5 évet míg visszamegyek dolgozni"

Ezek alapján, ha jól értelmezem, Te most nem bért kapsz, hanem GYED-et. Ebben az esetben óvatosak legyetek, mert a GYED kiegészítő jövedelemnek minősül, nem tekintik a bankok bérnek. Nagy valószínűséggel egy adóstárs (pl szülő) sokat javítana a helyzeten, de ha meg szeretnéd tudni pontosan, mik a konkrét lehetőségek számotokra, akkor abban is tudok segíteni.

2014. máj. 9. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!