Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy néhány tízezer forintról...

Adam1c1 kérdése:

Egy néhány tízezer forintról szóló gyors kölcsönhoz, hol juthatnék hozzá?

Figyelt kérdés
Sajnos saját bankomnál (cib) 300.000 forintban van meghatározva, a felvehető minimum összeg, amire nekem nincs szükségem. Ennek a tized része is elég volna, viszont nem akarok munkáltatói igazolással bíbelődni, illetve azzal zavarni a főnökömet. Cofidis-t is szeretném elkerülni, ha egy mód van rá, de ha azt mondjátok, az az egyetlen járható út, ám legyen. Bár a honlapjukon 100.000 forint alá nem engedte húzni a hitel skálát. Ez pedig nekem még mindig túl magas.

2016. jún. 27. 20:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Cofidist én sem javaslom, vagyis minket 2x is jól megszivattak, nem szavahihetők, kamuznak, hiteltelenek.

Az A-hitel valóban nagyobb keret - mit persze nem muszáj kihasználni, de ha már adott, akkor sok ember kihasználja, aztán nem győzi visszafizetni.

Ami szerintem nagyobb gond, hogy 1 vagy 3 évre írod alá a szerződést, tehát nem az van, hogy visszafizetted a pénzt, és eltűnik a hitelkeret, hanem ott marad még jó sokáig.

Aki pénzügyeben nagyon fegyelmezett, vagy fogalmazzunk inkább így: akinek nincs szüksége hitelre, az meg tudja állni, hogy hozzányúljon.

De akinek ilyen filléres gondjai vannak, az úgyis hozzá fog nyúlni.

Szóval ez nem a te bizniszed.

Nem tudom, hogy miért nem vetődött fel benned a Provident, nekem ez az első, ami eszembe jut.

Mert ők adnak kis összeget is, és ha visszafizetted, akkor vége az egésznek, nem vagy velük még évekig kapcsolatban.

Viszont munkáltatói ehhez is kell.

Azt most feletsd el, hogy bármiféle pénzintézet pénzt fog adni neked igazolás nélkül. Ilyen nincs.

A főnöködet nyugodtan "zaklasd" ezzel, ez a dolga, és csak pár perc az egész.

Vagy ha ilyen minimális összegről van szó, akkor maradnak a családi/baráti kölcsönök, azokhoz nem kell igazolás.

2016. jún. 27. 20:33
 2/14 A kérdező kommentje:
Csupán egy elektronikai cikket szeretnék megvásárolni, a lehető leghamarabb, és nem akarok túl mélyen a zsebembe nyúlni. Könnyebb volna több részletben visszafizetni utóbb, mint a havi fizum egyből lefelezni. providenttel az a baj, hogy 30.000 ft ért cserébe visszakérnek 50.000 -ret. akkor már inkább lehet hogy megveszem a cuccot hitelre. egy komolyabb összeg befizetésével. a maradékot meg részletekbe kifizetem nekik. ha már ígyis úgyis munkáltatói igazolás kell. csak kérdés mindegy e mikor keletkezett a munkaviszony. mert nekem most ez egy teljes friss munkahely.
2016. jún. 27. 20:46
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, Neked hogy jött ki az 50 ezer ft:

[link]

Kölcsönösszeg: 30 000 Ft

Futamidő: 42 hét

Törlesztés összege: 780 Ft/hét

Kamat: 2 760 Ft

Otthoni Szolgáltatás díja: 0 Ft

Előrelátó Csomag díja: 0 Ft

THM: 24,17 %

Teljes visszafizetendő összeg: 32 760 Ft

2016. jún. 27. 21:41
 4/14 anonim ***** válasza:

ÁÁÁ már leírták előttem... de miért él még mindig az a kép az emberekben, hogy a Provident lehúzós?

A legjobb, ismétlem a LEGJOBB ajánlata van a piacon, bármelyik bankkal összevetheted.

A nagy titok annyi, hogy nem kell kérni az otthoni szolgáltatást, mert az kerül sokba.

Mi egyszer 80 ezret vettünk fel, még akkor sem kellett 20-szal többet visszafizetni, nem hogy 30 ezernél.

Egyébként ha műszaki cikkről van szó, áruhitel is szóba jöhet, egy csomó helyen van 0%-os hitel, elosztják pár hónapra, és kész, magát az összeget nem is látod, csak egyből megkapod a terméket. De ehhez is kell munkáltatói.

2016. jún. 28. 18:06
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha egyben előteremteni 30k-t problémás, akkor nehogy hitelt vegyél fel, főleg ne gyorsan devalválódó dolgokra.
2016. jún. 28. 18:52
 6/14 anonim ***** válasza:

5-ös, tudom, hogy jót akarsz, de nem feltétlenül így van:

a múltkor fizetés után kifizettem egy utazás leelőlegezésére 40 ezer ft-ot, maradt a havi kajapénzünk, majd ekkortól gyors egymásutánban elromlott a számítógép, csőtörés lett és a gyerekem beleejtette a telefonját a vízbe. A következő fizetésig még volt 3 hét, de egy szülő-gyerek 18 éven aluli) kapcsolatban hogy lehet kibírni, hogy 3 hétig nincs telefonja?

Szóval akkor nekem is jól jött volna 30-40 ezer ft átmenetileg, amit fizetéskor már vissza is tudtam volna pótolni. Végül szerencsénk volt, mert tudtunk venni egy használt telefont - ugyanolyant, mint volt neki :D - 5 ezer ft-ért! :-)

2016. jún. 28. 19:16
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem bírom, mikor ezzel jönnek egyesek.

Nem azt írta, hogy nem tudna ennyit visszafizetni, hanem hogy egyben nem akarja.

Ha mindenki gyűjtögetne, előbb-utóbb meg tudná venni a nagyképernyős tévét, vagy a kocsit, vagy a lakást. Tetszőlegesen behelyettesíthető bármi, amit hitelre lehet venni.

Gondold át légyszíves, amit írtál: ha neki most van szüksége bármire, akkor az MOST kell. Félre tudna tenni havi 10-et, és 3 hónap múlva megvehetné. De az miért jobb, mint ha felvesz egy 30 ezres áruhitelt/providentet, és most azonnal hozzájut a kiszemelt dologhoz?

A hitel nem ördögtől való! Hasznos dolog, ha tudsz vele élni.

Saját példám:

tönkrement a laptopom, de nem volt egyben 100 ezrem, viszont a gépre meg szükségem volt. megvettem 10 havi kamatmentes részletre, 9 ezer párszáz ft-ot fizettem 10 hónapon át. nem okozott gondot kifizetni, mivel hitelképes vagyok. de az, hogy valaki hitelképes, nem jelenti azt, hogy van félretett pénze. nekem sem volt akkor. ha a te gondolatmenetedet vesszük, akkor takarékoskodtam volna, és havi 10 ezret félreteszek, nincs hitelem, de NINCS GÉPEM SEM!

Majd egy évig nem tudtam volna netezni, filmet nézni, tartani a kapcsolatot a barátokkal/rokonokkal, híreket olvasni, stb.

Mivel vagyok előrébb, ha gyűjtögetek, és úgy veszem meg a dolgot, mintha egyből megkapom, amit akarok, és később fizetem ki?

Végeredményben ugyanannyit fizetsz ki mindkét esetben, csak egyszer van valamid, másik esetben meg sokáig nincs meg.

Miért is ne vetehne a kérdező egy porszívót, ha rá tud szánni havi 10 ezret? 3 hónapig ne porszívózzon?

A legjobb példa a lakáshitel, tehát szerinted én ne vegyek lakást, ha egyszer nincs annyi pénzem, amiből lakást lehetne venni. Rá tudok szánni havi 50 ezret, de ha nem veszek fel hitelt, akkor nincs hol laknom, tehát albérletbe kell mennem. Akkor viszont a törlesztő pénzét kifizetem albérleti díjra, tehát nem tudok mellette félretenni, ergo soha nem lesz lakásom.

Míg ha felveszek egy hitelt, azonnal van egy lakásom, ami 15 év múlva teljesen az enyém lesz. Albi esetében ugyanazt a 9 milliót fizetem ki, és a végén nincs semmim, míg hitel esetében is az összeg ugyanaz, és utána van egy többmilliós vagyonom.

Na kissé eltértem a tárgytól, csak azt akartam szemléltetni, hogy nem kell lenézni azokat, akik hitelhez folyamodnak, mert ha okosan csinálják, akkor igenis nyerhetnek vele.

2016. jún. 28. 19:17
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen-igen, ami a providentet illeti, valamit nagyon elnéztem. vagy elnyomtam. Viszont tán hetente kéne bíbelődni a törlesztéssel, nem havonta. ha jól olvastam. Am ma fel is hívtam őket. Azt mondták, hogy mivel lakóhelyemhez közel csak egy irodájuk van, így kizárólag utalással tudok a pénzhez jutni, méghozzá 10 nap késleltetéssel. Munkáltatói igazolás ekkora összeg esetén nem kell. De időközben egy másik ügyintéző a CIB bankomnál felvilágosított róla, hogy volna egy olyan lehetőség náluk, melyet úgy hívnak: folyószámla hitelkeret. Ehhez sem olyan egyszerű hozzájutni, de rugalmas, és szintén nem igényel munkáltatói igazolást. 100.000 ft állna rendelkezésemre minden hónapban, amihez akkor nyúlok hozzá, amikor akarok. és a következő számlámra érkező utalással gyakorlatilag törlesztve is van. A válaszokat köszönöm, és az érintett kommentelőnek a védelmet is. ....mert bizony így van, ahogy ő is írta. Természetsen van 30.000 forintom, de jóval többe kerül amit venni szeretnék. ....és bár ki tudnám viszonylag kényelmesen fizetni a teljes összeget is a fizumból, de utóbb okozna némi kellemetlenséget a hónap végére. Ezt el szeretném kerülni.
2016. jún. 28. 22:20
 9/14 anonim ***** válasza:

Az utalás sok folyószámlához ingyen van, és ha van e-bankod, akkor heti 1-2 perc az egész.

Igen, a Provident tényleg hetente kéri, de nekem ez nem volt gond, havi 8 ezer körül volt a törlesztő, tehát heti 2 ezret átutaltam.

Az jó, hogy ilyen kis összeghez nem is kell igazolás, ezt nem is tudtam.

A hitelkerettel vigyázz, ezt nevezik A-hitelnek, erről írtam. Évekig ott lesz, és bármikor hozzányúlhatsz, tehát hozzá is fogsz. Olyasmi, mint egy hitelkártya, és nem jó a kamatozása, szerintem ezt ne válaszd. Nem tudsz tőle megszabadulni.

Szívesen a védelmet, sokan nem is gondolják át, mit írnak. Könnyű annak, akinek mindene megvan, vagy a szülei támogatják. De akinél ez nincs meg, az muszáj, hogy valahogy boldoguljon, és a hitel ehhez nagy segítség.

2016. jún. 29. 10:40
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen, bizony az egy állandó hitelkeret, ami hosszú évekig vonzó lehetőség lesz, viszont azt mondta az ügyintéző hogy 30 ezer forint esetén napi szinten még a tíz forintot sem éri el a kamat. Szóval nem hangzik ez olyan rosszul.
2016. jún. 29. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!