Egy nagyobb, több tízmillió forintnyi külföldről vagy külföldre történő utalás esetén milyen költségek vannak? Egyáltalán engedélyezi a bank?
Figyelt kérdés
Persze nem rendelkezem nagy összeggel, csak érdekel, hogy ezek tranzakciók lehetségesek-e egyáltalán.2018. júl. 20. 17:32
1/5 anonim 

válasza:

válasza:Rengeteg dologtól függ.
Magánszemélyek között vagy vállalkozások között, milyen bank, milyen csomag...
2/5 A kérdező kommentje:
Magánszemélyre gondoltam. A bank mondjuk OTP vagy Erste.
2018. júl. 20. 17:34
3/5 anonim 

válasza:

válasza:Elég magas a költsége, ha közeli ország, és ha lehetséges, akkor lehet, hogy olcsóbb kivinni. Én pl. Kanadába utaztam 6 millió Ft-nyi kézpénzzel, bár egyébként is mentem volna.
4/5 A kérdező kommentje:
6 milliónál "kicsit" többre gondoltam, de tudtommal pl az Egyesült Államokban maximum 10000 dollár készpénz lehet nálad.
2018. júl. 20. 17:57
5/5 anonim 

válasza:

válasza:lehet nálad több is, csak be kell jelenteni, hogy nálad van, illetve a pontos összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Szeretnék átutalni egy nagyobb összeget az államkincstári számlámra lehet ebből ellenőrzésem?
Mostani bankban lévő 15M forintomat átszeretném rakni kincstári számlámra és utalnám természetesen. Ekkora összegnél mire számíthatok? Volt már valaki aki ekkora összeget utalt?
Nagyobb összegű utalást várok (2M ft feletti) belföldön belül, vki tudja esetleg ilyen esetben mennyi idő az átfutás 2 különböző bank között?
Én K&H-s vagyok, az illető pontosan nem emlékszem, de azt hiszem MKB bankos.
A párom számlájáról utaltam a saját paypal-omra egy nagyobb összeget, immáron 2 hete de a pénz sehol, mi a teendő?
Mit tegyek ilyenkor? Elbuktam a pénz vagy visszaszerezhetem valahogy? Sokat olvastam ez ügyben és azt olvastam hogy csak saját számláról lehet utalni, valahol meg azt írták hogy némi költség levonásával jóvá írják de ez majd 1,5 hét kell. Letelt.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!