Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Állampapír vásárlás keszpénzel?

Állampapír vásárlás keszpénzel?

Figyelt kérdés

Euró alapú állampapírt szeretnék vásárolni készpénzel, ilyenkor is számolnak fel kezelési költséget mintha bankkártyával venném? Valamint utalásnál?

Köszönöm!

ápr. 20. 17:23
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem nem tudsz kp vásárolni, bár ebben nem vagyok teljesen biztos.

Azt viszont biztosan tudom, hogy bankkártyás fizetésnél nem számolnak fel kezelési költséget.

Utalásnál max a bankod számol fel költséget (ezért kell kártyával vásárolni), a kiutalás saját számlára ingyenes, mind euró mind forint alapon.

ápr. 20. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:
53%

A Magyar Államkincstár állampapír értékesítési pontjain készpénz be- és kifizetés nem kezdeményezhető, arra kizárólag az Állampénztári Irodákban van lehetőség -> ott van pénztári szolgáltatás.

EURO:

Az Euró Magyar Állampapír vételárának fedezetét készpénzben is teljesítheted, viszont kifizetést kizárólag az általad megadott IBAN formátumú bankszámlára, banki átutalással teljesít.

FORINT:

Mint ahogy külföldi bankszámlára sem teljesít forintban kezdeményezett átutalást. Kincstári értékpapírszámláról kizárólag az Euró Magyar Állampapírhoz kapcsolódó euró ellenérték átutalását lehet kezdeményezni külföldi bankszámlára.

A Magyar Államkincstárban előzetes bejelentés nélkül 3 millió forintot el nem elérő összeget lehet felvenni (forintban).

A készpénz felvételt nem terheli egyedi kincstári díj vagy költség, kizárólag a tranzakciós illetéket szükséges megfizetni. A tranzakció illeték mértékéről a MÁK „Hirdetményükben” tájékozódhatsz.

ápr. 21. 03:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem csak euro alapút szeretnél feltétlenül, akkor a posta is forgalmaz állampapírokat, van olyan, amit csak ők.

Érdekes módon ott meg csak kp-vel lehet megvásárolni őket és fizikai papírt is kapsz érte, tehát nem az esetleg meglévő állampapír számládra tudsz náluk kp-ért venni.

Nekem biztonsági tartaléknak van néhány ilyen, bármikor visszaváltható bármely magyar postán személyivel:

Pl kincstári takarékjegy

[link]

nyomdai állampapír

[link]

ápr. 21. 13:51
 4/4 anonim ***** válasza:
3: Ebbe futottam bele én is a postán! Bármit lehet ott kártyával fizetni, kivéve az állampapírokat, befektetéseket. Felírtam a listámra, hogy felhívjam a pénzügyi felügyeletet emiatt, de nagyon hátul van a fontossági listámon...:) De nagyon piszkálja a csőrömet, mert ez biztosan törvénytelen.
máj. 1. 23:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!