Mi a franc az az " igazolólap az álláskeresési járadék és segély megállapításához", amit nekem elvileg be kéne mutatni. Mi van rajta? Ki igazol mit?
Nem tudom miért kell mindenhez tucatnyi papírka.
Most kéne ez a nyavalya ami azt sem tudom, hogy mi.

válasza:#1 Kösz. Ilyen című pont nincs.
Olyanom van, hogy "Foglalkoztatási Igazolás". Amin van munkabér, járulékok, táppénzes napok, stb. Akkor ez felel meg annak ami kell?

válasza:

válasza:

válasza:Munkaviszony megszűnésekor a munkáltató köteles egy későbbi álláskeresési járadék igényléséhez szükséges igazolást kiállítani.
Ennek a hivatalos neve (fejlécben kéne szerepelnie):
"Igazolólap az álláskeresési járadék és segély megállapításához"
Ha nem állított ki ilyet a munkáltató, akkor jelzed neki, mert köteles lett volna mindenféle kérés nélkül!
Hm. Hát konkrétan ilyen nincs. De a fentebb említett foglalkoztatási igazolásban sokminden adat benne van ami szerintem ehhez kel, még ha nem is ennek van elnevezve a dokumentum.
Gyorsan átfutva, Kb ugyenezek vannak felsorolva ugyanebben a sorrendben:
Csak 30 napot meghaladó szabadságos papír van külön.

válasza:Lent a 3. irat.
Ha azokat a kötelező adatokat tartalmazza a nálad lévő igazolás, akkor az megfelelő lesz.
Úgy néz ki ez a nyomtatvány az kitöltve, ugyanezzel a címmel.
Kapcsolódó kérdések:
Álláskeresési járadékra jelentkeznék be és elvileg kell hozzá ennek a doksinak is a kitöltése, de értelmezhetetlen, hogy átalányadós vállalkozóként ezt ki kell-e tölteni (mivel átalányadósként bejelnted magad alá saját magadat munkavállalóként vagy mi), illetve hogy...
2 helyen dolgoztam az elmúlt 3 évben. Ha munkanélkülit szeretnék ígényelni, de nem találom a munkanélküli ígényléséhez szükséges munkahely által adott "Igazolólap az álláskeresési járadék és az álláskeresési segély megállapításához" nyomtatványt, azt meg lehet kérni ujból a 2 munkahelytől?
Ma voltam bejelenteni a munkanélküliségem és igényelni szerettem volna a keresési járadékot, de azt mondták, papír elmaradásom van, de az egyik dokumentumom papírjára ráírták miket vigyek be holnap. Közöttük volt az "igazolólap az álláskeresési járadék...
Regisztráltam a munkanélkülibe,holnap kell mennem vissza,viszont egy előző munkahelyemről sem találom ezt a papírt,holott jár nekem az álláskeresési járadék,tehát egyszer már biztosan megvolt. Kérdésem az lenne,hogy lehetséges hogy ezek a papírjaim bent vannak a munkaügyiben?
Nélküle is lehet menni a munkaügyi központba?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!