Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Diákhitel 1 elérhető szakmunká...

Diákhitel 1 elérhető szakmunkási tanulóknak is?

Figyelt kérdés

Már 4 éve járok egy iskolába, van egy szakmám és még egy szakmát akarok. És szükségem lenne egy kis pénzügyi segítségre diákhitellel, a diákhitel 1 az én szakmunkás képző iskolámra nem jó, de még is kéne egy diákhitel ami jó lenne, és szabad felhasználású. Valaki tud ilyet vagy valamilyen lehetőséget?

20F

ma 21:26
 1/1 anonim ***** válasza:
Szakmunkásra a képzési hitel van, ami a tandíjra fordítható, viszont akkor így az megmarad neked. Szabad felhasználású csak egyetemre van. Vagy marad a személyi kölcsön, de ahhoz dolgozni kell.
ma 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Mennyit időt számít a nyugdijba a szakmunkásképző iskola (3éves)?

Heti váltásban volt iskola és gyakorlat + 4hét nyári gyakorlat minden évben.

Lehet szakmunkással valamilyen szerződést kötni a munka minőségére vonatkozóan?

Hatályos Jogszabályok Gyűjteményében elkezdtem olavasni de túl komplikált. Az a baj, hogy volt már olyan, hogy drágán megvettük az anyagot, hogy szép legyen de a szakmunkás rettentő hanyag munkát végzett. Persze ki kellett fizetni. De jó ha a munkadíjának csak a felét...

Külföldön van esély jó állást találni diplomásként vagy csak segédmunkára lehet számítani?

Akkor már egy szakmunkás előnyösebb helyzetben van, ha jól gondolom, mint mondjuk egy magyar-történelem szakos tanár(nem vagyok az, csak egy példa) Gondolom akkor az ember így járt. Mindkét esetben feltételezve némi nyelvtudást.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!