Mi a különbség a lottózó és a kijelölt értékesítőhely között?
A **lottózó** és a **kijelölt értékesítőhely** közötti fő különbség a bolt elsődleges profiljában és a kínált szolgáltatások teljes körűségében rejlik. Bár mindkettőben lehet lottót feladni és sorsjegyet venni, nem pontosan ugyanazt a kategóriát jelentik.
Íme a pontos különbségek:
### Lottózó (Saját üzemeltetésű hálózat)
A lottózó kifejezetten a Szerencsejáték Zrt. által fenntartott, dedikált üzletegység, amelynek **elsődleges profilja a szerencsejáték**.
* **Kínálat:** A Szerencsejáték Zrt. összes játéka (Ötöslottó, Hatoslottó, Skandináv lottó, Eurojackpot, Kenó, Luxor, Putto, Tippmix, Tippmixpro regisztráció stb.) elérhető.
* **Sorsjegyek:** Általában a kaparós sorsjegyek teljes palettája megtalálható náluk.
* **Kifizetés:** A nagyobb összegű nyeremények (például a kisnyereményi határ feletti, de helyben kifizethető összegek) kifizetésére nagyobb készpénzkerettel rendelkeznek.
* **Környezet:** Kizárólag a szerencsejátékról szól, nincsenek egyéb, profilba nem vágó termékek (pl. élelmiszer).
---
### Kijelölt értékesítőhely (Partneri hálózat)
A kijelölt értékesítőhely egy olyan **másodlagos profilú üzlet**, amellyel a Szerencsejáték Zrt. szerződést kötött, hogy ott is lehessen játszani.
* **Elsődleges profil:** Leggyakrabban **dohányboltok (Nemzeti Dohánybolt)**, újságosok, posta, benzinkutak vagy élelmiszerboltok.
* **Kínálat:** Bár a legnépszerűbb játékok (lottók, alapvető sorsjegyek, esetenként Tippmix) elérhetőek, a terminál típusa vagy a bolt jellege miatt előfordulhat, hogy nem minden speciális játéktípust vagy kiegészítő szolgáltatást (pl. játékoskártya-regisztráció) tudnak kezelni.
* **Kifizetés:** A nyeremények kifizetése a bolt aktuális készpénzforgalmától és a szerződéses feltételektől függ; nagyon nagy nyereményeket általában nem tudnak azonnal készpénzben kifizetni.
---
> **Összegezve:** Minden lottózó egyben értékesítőhely is, de nem minden kijelölt értékesítőhely lottózó. Ha csak egy gyors lottót vagy kaparóst szeretnél, a legközelebbi dohánybolt (kijelölt értékesítőhely) is tökéletes, de ha bonyolultabb ügyintézést vagy teljes sorsjegyválasztékot keresel, érdemesebb egy hivatalos lottózóba menni.
Kapcsolódó kérdések:
Állítólag tőlünk nyugatra a bolti dolgozók alapból sokkal kedvesebbek a vevőkkel, mint itthon, és alapból ők szólítják meg a vevőket, hogy miben segíthetnek.Ezen kívül sokkal elterjedtebb, hogy ingyen kap bevásárlótáskát a vevő, és a pénztáros pakolja be a táskába az...
14 karátos törtarany felvásárlás vidéken 20k, Bp-en 30+ Aranytömböknél min 5%-os különbség van.
Vagy én bonyolítom túl, vagy nem nem világos az egész teljesen. Régebben volt erre egy összeg megadva a neten, hogy meddig lehetsz kistermelő azt a bevételt nem lépheted túl, most arra nemigen találtam semmit az idei évre, viszont ha valaki túl is lépi nem értem mi...
Ahogy néztem a külföldön lévő szakmunkások nagyon sok esetben nem azt csinálják mint itt Magyarországon hogy hétvégente nekiállnak maszekozni feketén és reggeltől estig dolgoznak hanem megpróbálnak kényelmesebben egyéb módon pénzt szerezni nagyon sokan Tőzsdézznek...
Nem tudom egyszerűen megérteni mit akar a két fogalom jelenteni. Az RS az hogy mennyit vagyok hajlandó egy jószágból feladni, hogy egy másikat megkapjak. Tehát a költségvetési egyenes meredeksége. Az MRS a közömbösségi görbe (hiperbola) érintőegyenese. Ez ugyanaz az...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!