Mit lehet tenni mikor eladam egy 16 eves cross motort de a vevo 3 het utan felhiv hogy csopog a tankbol a benzin es fizessek vagy feljelent?
Eladtam 3 hete egy cross motort olyanokkal vadolt meg tank el van repedve es folyik a benzin .
Es javitasa legalabb 60 e ft hogy alljam a felet vag feljelent . De engem hulyenek ne nezzen senki 3 hetig nem folyt akkor ez most honnan jott neki ? Megjegyzem a motort 13 eves kisgyerek hasznalja .
Mire szamithatok mert en ahogy latom probalkozik csak .
Motoron semmi ilyen hiba nem volt.
Gondolom, írtatok adás-vételi szerződést.
S abban is biztos vagyok, hogy a motor nem rendszámos.
Így panaszt tenni elvileg csak a helyszínen tehetne. May 15 nap.
"Az eladó kijelenti, hogy a motorkerékpár per- és tehermentes, valamint annak tulajdonjogával szabadon rendelkezik. Továbbá kijelenti, hogy a motorkerékpár jövőben előforduló hibáiért szavatosságot NEM VÁLLAL."
Nem tudom, nálatok mi szerepelt az adás-vételiben.
Ez egy egyszerű szöveg, abból az adásvételiből, ami inkább kismotorokra (rendszám nélküli) darabogra van.
Szóval, nyugodtan jelentsen fel, de előbb olvassa el az adás-vételit, mert azon rajta van "minden".
Meg aztán, egy 16 éves motortól mit várt? Probléma mentes állapotot?
A tank megcsinálása meg nem 60e ft!
Vesz egyet bontott motorból, az is max 15e.
Leginkább csak rendszámos járműveknél veszik komolyabban a dolgot, s azoknál, aminek több százezres vételára volt.
A motor piaci ár alatt volt ,mivel idomok nem a legszebbek voltak fakó ,illetve repedt volt . De tank teli volt és egyáltalán nem folyt nálam sose . Motort én motorikusan felújítattam számlám van róla ,de azt se kérte. De mondta helyszínen esztétikai állapot nem érdekli . De mikor elvitte már akkor mondta hogy ha nem indul be másnap vissza hozza mert nem kapugarancia van már . Én meg mondtam hogy csak cég esetében van garancia ,magánszemély esetén semmi . Motor megy ,teszi a dolgát .
De komolyan , gyerek 100% hogy oda verte és rám akarnak minden sz..rt kenni .
Mai nap folyamán még kapcsolatot felveszem vele utána már nem foglalkozom vele.
És igen a motor körbe lett fényképezve ,illetve videóm is van róla álló helyben beindítva .
Persze nem ,első képen már dagonyába vitték bele én ide haza pályán mentem vele körbe körbe .
Szerződésben kizárás nincs a szavatosságra . Mivel motornak baja nem lehet mert átnézték eléggé .
Csak hogy rejtett hiba nincs .
De a srác is aki alá írta 14 éves ő meg szerintem hivatalosan tulajdonosa nem lehetne mivel nem felnőttkorú így ilyen papírt alá se írhatna .
Köszönöm mindenkinek a türelmet a sok segítséget !
Teljesen elkeseredtem hogy mit akarnak tenni ... Tipikus Magyar, már mikor felhívott fele annyiért oda adnám-e .Vízpumpa tömítés elengedte az csöpögött szóltam ,mutattam ,lealkudták azt is elnéztem .
Sose senkit nem vertem át .
f-b re felraktak pár képet róla hogy új vasak . Semmi nem csöpög semmi nem látszódik csak annyi hogy már legnagyobb dagonyába ,vitték bele amibe tudták .
Köszönöm mégegyszer a segítségeteket !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!