Középfokú végzettséget igénylő állásra nagyon nehéz diplomásként bekerülni?
Én azt gondolom, hogy inkább a tapasztalatod érdekli őket. Van-e megfelelő tapasztalatod ahhoz az adott munkakörhöz vagy sem.
Hasonló vagyok én is, bár én szeretnék a szakmámnak megfelelő állást. Vannak is, csak mindenhol 2-3 év tapasztalat, nekem meg pályakezdőként nincs valami sok. Nem érdeklik őket, hogy tanultam azokat a dolgokat, amikről szól az állás. Ránéznek az önéletrajzomra és azt látják csak, hogy pályakezdő vagyok. De valahol el kell kezdeni.
Közigazgatás-szervező
És a közigazgatásban is dolgozok 200 nettóért, de próbálok átkerülni a versenyszférába, de hát nem vesznek fel sehova. Már lassan másfél éve tart a kínszenvedés, diplomázás után közel 1 évig munkanélküli voltam, mire egy önkormányzathoz felvettek.
Legalább 200 helyre beadtam már a jelentkezést (Profession.hu-n jelenleg kereken 100db leadott pályázatom van), de nem jön össze.
Egy önkormányzathoz felvettek, de próbálok kitörni innen.
Belebetegedtem már az egészbe, a sok elutasításba, pszichiátriára járok közepes depresszióval és gyógyszereket szedek.
#5 Szerencsére az ilyen gyenge mentalitású, problémamegoldásra képtelen emberekre valóban semmi szükség nincs a versenyszférában.
Elvégeztél egy teljesen értelmetlen és értéktelen szakot, majd 1 évig voltál munkanélküli... Azalatt az 1 év alatt mégis mit tettél annak érdekében hogy vonzóbbá vállj a munkáltatók számára? Nyilván semmit.
Bőven van lehetőséged kitörni a saját magad továbbképzésével, de ahelyett hogy képeznéd magadat akár nyelvek tanulásával, versenyképes skillek építésével (excel, VBA, PowerBI amiket gyengébb versenyszférás irodai állásoknál elvárnak) olyan beszűkült a gondolkozásmódod hogy adogatod be a jelentkezést olyan helyekre ahová sem a végzettséged, sem a tudásod nem megfelelő. Aztán csodálkozol rajta hogy nem kellesz sehová és ahelyett hogy ezen változtatnál inkább belebetegszel...
Nem depressziósnak kell lenni és gyógyszereket szedni, hanem racionálisan gondolkozni, átlátni a globális munkaerőpiacot és képezni magadat olyan szintre, hogy ne egy önkormányzatban keress nettó 200-at. Azonban ameddig önmagad sem jutsz el arra a mentális szintre, hogy ezt a helyzeted felismerd és cselekdj (akár otthoni önfejlesztéssel vagy egy másik, piacképesebb egyetemi szak elvégzésével, vagy nyelvek tanulásával) sajnos te valóban alkalmatlan vagy egy ilyen fos munkakörnél jobb betöltésére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!