Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt a webdesigner szakmát...

Ezt a webdesigner szakmát tényleg érdemes választani vagy ez megint csak egy átverés a sok közül?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem ami keresett, jól fizető és könnyű szakma azt nem facebook-on szokták reklámozni meg tanfolyamot hirdetni, hanem az ember egy Bsc IT diploma után sajátítja el magának autodidakta módon az érdeklődése alapján.

Nyugi, lehettek őszinték, nem leszek konkurencia a jól kereső lasszóval üldözött webdesignereknek.

Üdv.: egy gazdaságinformatikus

2024. okt. 23. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Szóval szerinted diploma nélkül nem lehet jól fizető szakmát szerezni?
2024. okt. 23. 14:10
 2/6 A kérdező kommentje:

#1: Anélkül is lehet (pl. autodidakta programozók) ha kellően rétegszakma (ami azt jelenti, hogy nehéz), de olyan szakma esetében amit "bárki megtanulhat"/"előzetes szakmai ismeretek nélkül"/"pár hónap alatt fütyörészve el lehet sajátítani" az sosem lesz piacképes jól fizető, hiszen a jellegéből adódóan túlkínálat lesz (minden hülye megtanulja) így nem lesz se keresett, se jól fizető.

Ebből adódóan két lehetőség áll fenn:

* Orbitális nagy kamuk az ilyen webdesigner tanfolyamok

* Olyan pokoli hiány van belőlük, hogy facebook-on tömegeket kell megszólítani, hogy ezt a szakmát válasszák

Én az első szcenárióra tippelnék inkább...

2024. okt. 23. 16:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én jelentkeztem az ingyenes tanfolyamára, és nekem a webdesign az nagyon fontos és jól jönne egyéb futó projektekhez, egyéb készségekkel kiegészítve.

Önmagában, amit a reklám sugall, hogy 0-ról indulva, évi 5x mész majd nyaralni és tele leszel pénzzel....

Hát ez tutira nem a realitás. Sőt, valószínűleg a javarészének 1 db munkája nem lesz, de ez az egyénen is múlik.

2024. okt. 23. 16:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#2 kezdésnek jó egy ilyen tanfolyam ha valaki túl hülye online megnézni róla pár ingyenes videót. Alkalmazottként ezzel senki nem fog elhelyezkedni.
2024. okt. 23. 17:06
 5/6 A kérdező kommentje:
#4: Vagyis akkor ez inkább tipik olyan szakma amivel lehetsz totál munkanélküli, de kapcsolatokkal, tehetséggel, marketinggel, víziókkal és innovációkkal lehetsz gazdag is?
2024. okt. 23. 20:14
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

inkább olyan, hogy hozzátanulsz még mondjuk programozási alapot, egy kis online marketinget, + angol nyelvtudás is megvan, akkor simán össze lehet szedni belőle a magyar átlagfizetés többszörösét.

Önmagában semmire se elég.

2024. okt. 23. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Milyen lehetőségek vannak ma UX designerként? Megéri kiképezni magunkat?

Sziasztok. Röviden leírnám a helyzetem. 4 éve főállásban magánvállalkozóként WordPress-es webdesigner vagyok, előtte 2,5 év marketinges tapasztalat. Jól értek a WordPress-hez, Photoshophoz, Illustratorhöz, enyhén az Indesign-hoz. Szóval úgy gondolom, van egy...

A webdesigner pontosan mit csinál?

Milyen programokat használ? Mennyire nehéz elsajátítani? Érdemes webdesigner tanfolyamot tanulni?

Mennyit keres egy webdesigner?

Van itt köztetek webdesigner?

Webdesignereket miért nem keresik manapság?

Nem lenne könnyebb a programozóknak is?

Webdesigner vagy webfejlesztő szakma egy jó nyelvtudással megfűszerezve ér még ma valamit? Van még kereslet rá?

Mennyire lehet egy jó angollal és ilyen szakmával elhelyezkedni, plusz még jól is keresni? Mennyire érdemes ennek készülni/tanulni 2022-ben?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!