Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felvettek egy munkahelyre 2...

Felvettek egy munkahelyre 2 év munkanélküliség után , majd hirtelen lebetegedtem. Mi lesz most?

Figyelt kérdés
Julius 1-től felvettek egy munkahelyre szerződést még nem írtunk most elkaptam egy vírusos betegséget amiből 2-4 hét felgyógyulni, így nem tudok kezdeni juli 1-től.

jún. 22. 19:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne? Meggyógyulsz addig. Az orvossal csekkolod júni 30-án, hogy biztosan nem vagy már fertőző, aztán elsején bemész dolgozni.
jún. 22. 20:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mégis milyen vírusos betegségből tart 2-4 hétig felgyógyulni?
jún. 22. 20:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez olyan vírus ami 3-4 (kb juli 10) mire elmúlik a fertőző képessége , ez pozíció kizárja bármiféle betegen való munkavégzést.
jún. 22. 20:56
 4/10 A kérdező kommentje:

2-s Övsömör

Az övsömör teljes gyógyulási ideje általában 2–4 hét az első tünetek megjelenésétől számítva, de bizonyos esetekben elhúzódhat 1–2 hónapig is.

jún. 22. 20:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
felhívod a felettesed és megbeszéled vele, hogy betegség miatt csúsztassátok el a kezdés napját.
jún. 22. 21:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Így van, lebeszéled a főnököddel, hogy sajnos egy ilyen szerencsétlen helyzet miatt csúszik a munka kezdés ideje. Szerintem megérti.
jún. 23. 07:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az őszinteséget javaslom én is!
jún. 23. 13:46
 8/10 anonim válasza:
40%
Próbaidő alatt? Miért nem mondod inkább, hogy nem akarsz dolgozni?
jún. 25. 20:16
 9/10 anonim válasza:

Szia! Teljesen megértem a félelmedet, két év kihagyás után egy ilyen helyzet bárkit kibillentene a lelki egyensúlyából. Ahhoz, hogy jobb tanácsot tudjunk adni, mesélnél kicsit bővebben magadról?

* Milyen jellegű munkáról van szó? (Fizikai, irodai, vagy olyan, amit esetleg az első hetekben otthonról, online is lehetne végezni/tanulni?)

* Milyenek a jelenlegi életkörülményeid? (Van mögötted családi támogatás, vagy teljesen egyedül kell megoldanod a megélhetést és a lakhatást?)

* Pontosan mitől félsz a legjobban? Attól, hogy azonnal visszavonják az ajánlatot, vagy attól, hogy a betegség miatt lemaradsz a betanulásban?

Az őszinte kommunikáció a leendő főnököddel a legfontosabb, de ha megosztod ezeket a részleteket, könnyebben kitaláljuk a következő lépést. Jobbulást kívánok!

jún. 30. 16:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm , megoldódott a gyors gyógyulásnak köszönhetően.
jún. 30. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Egy vagyonőr tanfolyam menekülöút lehet a diplomás munkanélküliségből?

Közgazdász vagyok, lassan 2 éve hogy diplomáztam, azóta nem találtam munkát.

A munkanélküli segélyt akárhányszor lehet igényelni?

Ha most felveszem és a három hónap után ledolgozok egy évet akkor utána egyből kérhetem újra miután megvan az egy év folyamatos munkaviszonyom vagy van valami korlátja hogy hányszor vagy milyen időközönként lehet újra igényelni?

Hogy érjem el, hogy felvegyenek erre a munkahelyre?

Szeptemberben voltam állásinterjún. Úgy éreztem jól sikerült az interjú kb 1 órát voltam bent. De végül nem engem vettek fel. Tegnap újra felrakták ezt az álláshirdetést, tehát akit felvettek az otthagyta. Üres a pozíció. Mit tegyek most hogy juthatok be ide?...

A járási hivatalok foglalkoztatási osztályai (régi nevükön munkaügyi központok) hogy szoktak ilyen esetben eljárni? Mit tekintenek önhibán kívüli...

Adott egy regisztrált álláskereső, aki az elektronikus kapcsolattartást (a járási hivatal foglalkoztatási osztályával) választotta a regisztrálásakor, és néhány nappal ezelőtt (ápr. 2-án) elmulasztotta a jelentkezési kötelezettsége teljesítését az oldalon.„Abban az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!