Németországban vagy Ausztriában jobb az életszínvonal?

válasza:

válasza:

válasza:A 2. valaszolo vagyok, es ha esetleg felreerthetö: Ausztriaban elek es az egykori (osztrak)szomszedom dolgozik evek ota Nemetorszagban, az itt elö csaladjaval csak havonta vagy ritkabban talalkozik.
Az utanam iro kommentjet erdekesnek talalom, mert ha megnezed pl. a Kik-es etiketteken, azok a termekek is olcsobbak Nemeto-ban, mint Ausztriaban, pedig a jövedelmek magasabbak Nemeto-ban. Ezt itt legalabbis a teveböl is ismerem, de egyeblent Nemeto-ban is dolgoztam korabban. Ausztriaban 800-1200 az atlagfizetes, jobb esetben 1500 euro a fizetes, Nemeto-ban 2000 eurohoz közeli, 2000 sem ritka (Ausztriaban ritkabb). Ha mar nemet nyelvterület, Svajcban a legjobb szerintem az eletszinvonal es a fizetesek is.
Ausztriarol annyit, hogy nagy az elteres nagyvaros es az Isten hata mögötti települesek között, mindkettöt megtapasztaltam, ott nincs semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Tehát: ott is nevetségesen alacsony összeget kapnak fizetésnek, és nem tisztelik a diákok őket?
ott is tök sok a szegény meg minden... miért jön mindenki azzal, hogy nyugat mennyivel gazdagabb?
Azt hallottam, az olaszok eléggé konzervatívok, és vallásosak, valamint sok dolog még később jön be, mint Magyarországra (pl zenék). Németország pedig az a tipikus nyugati ország.
most csak érveket szeretnék olyanokat nem, hogy nem jobb. csak olyanok írjanak, akik szerint jobb, és miért.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!