Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Svájciak tényleg munkamániások?

Svájciak tényleg munkamániások?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm mesélte, hogy reggel 8-tól este 6, fél hétig is bent vannak az irodában és mint a gép úgy dolgoznak, csak fél órás ebédszünetet tartanak, péntek este is teljesen normális, hogy mindenki 6-ig bent van.

2014. máj. 9. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem inkább ez a normális, nem az ami a dél-európai országokban van (meg amúgy itthon is), hogy a munka végét várják csak, és az idő haladtával csökken a munkakedv, az utolsó órában meg használhatatlan az ember mert tudja hogy mindjárt mehet haza akkor minek nekikezdeni bárminek is. Főleg pénteken amikor a munkás szemei előtt a hétvége ezért tojik mindenre.
2014. máj. 9. 21:01
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Én is munkamániás lennék ha olyan fizetésem lenne mint a svájciaknak. Sokkal jobb az ottani életszínvonal mint itthon, vagy délen.
2014. máj. 9. 21:11
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

Inkább ez lenne a normális. Magam Angliában vagyok, 9-től 18-ig dolgozom, a munkatempó erős. Itt sincs az, mint otthon, hogy órákat kávézik valaki, stb. Itt ha vége a munkaidőnek, akkor állnak le az emberek. Otthon szintén nagy cégnél dolgoztam irodában, messze nem volt ilyen munkatempó.

Ami dél európában folyik, az nekem ellenszenves. Az olaszok, spanyolok gyakorlatilag fehér cigányok, lévén csak a szieszta meg a szieszta.

2014. máj. 9. 21:22
 4/6 anonim ***** válasza:
61%
Itthon is csak a szieszta megy,. Amúgy rohadt szánalmas, a munkahelyemen a nagyfőnök felfogadott egy takarítónőt, az is csak beszélget meg kávézgat közben meg tiszta por minden, a nagyfőnök az újságot olvassa, meg számítógépezik, néha leül és dolgozik. A főnök felesége dettó, semmit nem csinál csak beszélget, meg játssza a nagymenőt. Családi vállalkozásban vannak, de egyszerűen nem értem mi a halálból élnek meg. Na meg azt majdnem kihagytam hogy minden rohadt hónapban van valami névnap, születésnap, karácsony, húsvét, pünkösd, meg anyámkínja, ünnepeljünk, vegyünk tortát, pezsgőzgessünk, vegyük egymásnak a csokit stb.
2014. máj. 9. 21:36
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

Angliában a munkatempó erős??? Nem lehet hogy a munkaadód nem is angol cég? Nézzé' má' utána Sanyika.

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy sokkal inkább az angolok Európa cigányai, úgy is élnek. Lásd pl. Manchester vs Barcelona, csak hogy az általad kevésre tartott spanyolokra játsszak, streetview is mehet. Megvan? Na, ugyanez van munkában is. Angliában a mérhetetlenül és konstruktív értelemben, tetszőleges munkát minimális gondolkodás befektetése árán hatékonyabban csinálni IS lusta, dilettáns, retkes, koszos, buta, semmihez sem értő "no blame culture" a domináns.

2014. júl. 14. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Utóirat: tehát a legtöbb magyarnak ideális.
2014. júl. 14. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!