Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bruttó 160ezer megfelelő...

Bruttó 160ezer megfelelő fizetés ezért a munkáért? Vagy mennyi lenne megfelelő?

Figyelt kérdés

A munka: Borkóstoltatás (borvacsorával is), bor értékesítés, pincelátogatás, kassza kezelés, készlet kezelés, rendelések "postázása" (futárszolgálattal), takarítás (összes helyiség)

Folyékony angol nyelv tudás (szakmailag is)

Munkaidő napi 8 óra: kedd-szerda-csütörtök: 10-18, péntek-szombat: 12-20. Túlóra bármikor lehet. A túlóra kiadása szabadidőben (hamarabb haza mehetsz, vagy később jöhetsz 2-3 órával)

Cafeteria nincs.


2015. okt. 9. 14:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
45%
ez nettó 100E ft ami egyenlő a nullával, a bruttó bér nettóban lenne a normális, dehát ebben a tetű országban ez csak álom
2015. okt. 9. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
14%
Nem sok, de azért lássuk be nem is kell hozzá semmilyen nagyon speciális szaktudás...Az összes dolog ami ehhez kell megtanulható a nulláról kezdve maximum félév alatt.
2015. okt. 9. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:
Nincs félév betanulni. 1 hét után egyedül van, addigra mindent tudni kell.
2015. okt. 9. 14:58
 4/18 anonim ***** válasza:
14%

mihez kell fél év? ugyan már! ez nem szakmunka!

ebben az országban ez igenis reális bér.

kb. nettó 105 ezret megkapsz.

sokan diplomával sem keresnek ennyit.

sőt nagyon-nagyon sokan 3 műszakba járnak szalag mellé, és nem visznek haza ennyit.

2015. okt. 9. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
92%
Gondoltam a borkóstoltatáshoz és értékesítéshez kell érteni valamit a borokhoz, én speciel semmit nem tudok róluk, és így az angol szaknyelv is nulla. Ezért írtam hogy max. félévnyi tanulás kell hozzá.
2015. okt. 9. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
14%

nem borszakértőnek kell lenni, csak azokat kell kóstoltatni, ami az adott pincészetnél rendelkezésre áll.

ez nem szokott 30 féle lenni.

2 hónapja a Velencei tónál jártunk, egyetlen borospincét találtunk a neten, el is mentünk. 6-7 féle bor volt a kínálatukban.

a hölgy elmondta, melyik édes, milyen borból készül, igazából ha ezeket elmondják valakinek 2x-3x, aki érdeklődik is a téma iránt, már meg is jegyezte.

az egyebeket pedig megmutatják, kasszázást 1x megmutatja valaki, melyik gombot kell megnyomni, kb. ennyi. a pénzt meg biztos tudja kezelni.

a készlet kezelés, rendelések intézése érdekesebb lehet, de nem hiszem, hogy bonyolult, csak oda kell figyelni, hogy mikor miből mennyit kell rendelni.

vagy a rendelést kimérni és postázni.

amit itt valamelyest meg kell fizetni, az a folyékony angol, de ma már ez annyira alap, hogy természetes, ha valaki jól beszél angolul.

a munkaidő is nagyon baráti, nem kell korán kelni, nem kell éjszakázni, nem kell műszakolni, ha ügyet kell intézni, arra nem kell szabadnapot kivenni, orvos miatt sem, ezeket mind el lehet intézni 10 előtt.

cafeteria ilyen kis vállalkozásoknál nem jellemző.

jellemzőbb viszont egy kis plusz pénz zsebbe, mondjuk hamarosan, karácsony előtt. de csak ha meg vannak veled elégedve.

2015. okt. 9. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem vagy képben.

Amiről te írsz, az egy kis családi borászat (esetleg kiegészítő tevékenységként)

Nem 1 pincészet borairól van szó, sőt még csak nem is 1 borvidékről. Ezen felül külföldi borok is vannak a kínálatban. 30-nál lényegesen több. Valamint pezsgők.

A készlet kezelés, rendelések intézése a könnyebb munka.

A munkaidő sem baráti, mert még a háziorvost sem tudod jó eséllyel elintézni munka előtt, nemhogy a szakrendeléseket.

Éjszakázni pedig elég sokszor kell: éves átlagban 15-20 csoport van, amelyik akár éjfélig, hajnal kettőig "bulizik" és ez után még rendet kell rakni, kitakarítani.

Nemcsak cefateria nincs, de az általad elképzelt "kis pluszpénz a zsebbe" sem. Karácsonykor egy pár boros ajándékcsomag van.

Az angol pedig szakmai kell, hogy legyen, nem elég "az a folyékony angol, de ma már ez annyira alap, hogy természetes, ha valaki jól beszél angolul"

2015. okt. 10. 06:58
 8/18 anonim ***** válasza:
96%

Ezen a "természetes, ha valaki jól beszél angolul" hozzáálláson én is jót szoktam mosolyogni.


Teljesen más dolog bemutatkozni és elbeszélgetni hétköznapi témákról, mint minőségi társalgást folytatni egy szakterületen.


Gondoljunk csak bele, hány magyar ember tudna beszélgetni a génsebészetről szakmai szinten magyar nyelven egy amerikai kutatóorvossal? Ehhez nem elég szimplán tudni a szavakat és kifejezéseket.

2015. okt. 10. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
20%

hát akkor ha szerinted te valami különlegesen nagy tudást igénylő szakmai munkát végzel, és ezért nem vagy megfizetve, akkor hagyd ott.

szerintem meg ez ennyiért normális.

jó, akkor több bor van, nem tudhattam. de ez nem olyan, amit tanítanak iskolában, tehát soha senkit nem fog tudni úgy felvenni, hogy az illetőnek erről szakmája van.

amit csinálsz, azt úgy nevezik, hogy betanított munka, az pedig nem ér túl sokat.

2015. okt. 10. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 A kérdező kommentje:

Hogy a francba ne tanítanák iskolában. Szerinted a borász és a vincellér képzésen mit tanulnak? Vagy a bor akadémiai képzéseken?

A te logikád szerint még az altatóorvos munkája is betanított munka.

Ezt meg nem tudom, honnan veszed: "hát akkor ha szerinted te valami különlegesen nagy tudást igénylő szakmai munkát végzel, és ezért nem vagy megfizetve,"

Én nem ott dolgozok.

Kíváncsi vagyok, te mit dolgozol, milyen végzettséggel és mennyiért, hogy ilyen nagy mellénnyel vagy. Persze biztosan valami különlegesen nagy tudást igénylő szakmai munkát, speciális szakképzettséggel és kiemelkedően magas fizetéssel. De hogy se a borhoz, se a kereskedelemhez, se a vendéglátáshoz hozzá sem tudsz szagolni, az biztos.

2015. okt. 10. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!