Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tapasztalt bárpultosok/felszol...

Tapasztalt bárpultosok/felszolgálók/kávékészítők! Mo. -n mennyi a fizetés a fent emlitett munkákban? TÖBBI LENT!

Figyelt kérdés

Vendéglős-vendéglátásszervező éretségivel esetleg tanfolyam elvégzésével?

Alap/Közép-foku (angol) nyelvizsga számit itthon?

Van aki Londonban vagy angliàban tengerparti városban dolgozik ilyen szakmában?

Most 8.os vagyok és ezen a területen gondolkodom mert elvileg jo a fizetès ès tetszik is meg azt mondják hogy "be is illenèk oda" (mert hogy jokèpü vagyok)

Milyen hàtrányok vannak az esti müszakon kivül?

Elöre is köszi a válaszokat :)

13/F



2015. dec. 13. 23:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Először is a végzettség abban számít hogy MO-n jobb helyekre kell a papír, persze a sarki kocsmában senkit sem érdekel hogy van-e szakmád. Viszont a fizetésnél már tök mindegy hogy neked szakmunkásod vagy felsőfokúd van, a fizetésed a pozíció (pultos, stb) után ugyanannyi mint a többi munkatársadnak, hiába van felsőfokúd. Ez max az előrelépésnél számít, ha vezetői pozícióra jelentkezel.


Londonban és általában külföldön meg pont senkit sem érdekel hogy milyen sulid van. Ott a tapasztalat számít és hogy hogy dolgozol, mennyire megy a nyelv. Ha bárosként elindulsz pár nevesebb versenyen és ott eredményeket érsz el akkor pedig melót sem kell keresned, jönni fognak a jobb helyek ajánlatai. London tapasztalatszerzésnek jó, nyelvtanulásnak is, meg jól mutat a CV-ben, de hosszú távon nagyon gáz ott élni. (3 évet húztam le ott Head Bartenderként és felszolgálóként Fine Dining helyeken.)

Az esti műszakokon kívül hátrány még hogy felejtsd el hogy létezik hétvége, ünnepnap. Sokszor stresszes, ha pörgős helyen vagy, nagy a nyomás. Mi volt hogy 1 éjszaka 600 koktélt kevertünk le 2 bárossal és 2 barbackkel. És a többi italt is mi adtuk ki. Fiatalon még buli az éjszakai meló, de 30-35 felett már nem vágyik rá az ember. Én is idővel otthagytam a báros szakmát és inkább felszolgálok, így emberi időben érek haza.


A fizetések pedig teljesen helyfüggők. Itthon is és külföldön is.

Viszont ha érdekel a gasztronómia és szereted csinálni akkor szeretni fogod a munkádat, ehhez a szakmai felkészültségen túl kell egy jó megjelenés, kommunikáció és az sem árt ha jó a csapat a munkahelyen.

2015. dec. 13. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Van hely ahol pl egy felszolgáló kollegát előléptettek managerré. Kb 1 hét után visszakönyörögte magát felszolgálóvá, mivel nőtt a felelőssége, viszont hiába volt jobb az alap fizuja mint nekünk, kevesebbet keresett jóval, mivel elesett a jattól.

Ez egy példa arra hogy minden helyen mások a lehetőségek, van ahol a manager láblógatva keresi a nagy pénzeket, a felszolgálótól leveszik a jattot, van ahol meg minden a tiéd.

2015. dec. 13. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :) ebbe minden benne van amire kiváncsi voltam :)

Angliàt azèrt hoztam fel mert keresztapum ott èl (igaz ő màst dolgodik) de nagyom jol èl màr ott jo pár ève ès ezèrt gondolkodtam rajta

2015. dec. 14. 07:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor van segítség is, az az elején nem fog ártani.
2015. dec. 14. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen én is igy gondolkodtam mert nagyon jofej...persze nem kihasználni akarom

Ès köszönöm mègegyszer :D

2015. dec. 14. 20:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!