Ti észrevettétek hogy nőtt a béretek? Hogy lehet hogy a csapból is béremelés folyik de sem én sem a környezetemben senki nem kapott emelést évek óta?
A csapból is az ilyesmi hírek cikkek folynak, mint pl a portfolio.hu szakportál cikke:
2018. júliusban a bruttó átlagkereset 326 700 forint volt, 12,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–júliusban a bruttó átlagkereset 324 700 forint, a nettó átlagkereset 216 000 forint volt, mindkettő egyaránt 12,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.
Na most én a munkahelyemen 2012ben kaptam utoljára emelést azóta fillért se, és a munkáltató már közölte senki ne is álmodjon emelésről sem idén sem jövőre sem semmikor.
A környezetemben aki élt és mozgott ismerős rokon családtag stb végigkérdeztem ki mikor kapott emelést és 1 db embert találtam a megkérdezett vagy 30 emberből akinek a minimálbérét megemelték a jogszabályi változások miatt. 30ból 1 ember, az is valami bruttó 10.000 talán az emelés....
Hol vannak az emelt bérek? Én vagyok rossz helyen? Én meg az ismerősi körben mindenki?
Érdekes nem?

Hát, ha kőműves, vagy burkoló, akkor el is hiszem, hogy annyit nőtt a fizetése...
És ahhoz még helyesen írni sem kell tudni...

#20/21
Lehet, ha a nyivákolás helyett önfejlesztésbe tennéd az idődet, neked is nőne a fizetésed. Őszintén mit tettél az elmúlt években azért, hogy 1 forinttal is többet érj a munkaerőpiacon?

Nekem a következőképp alakult, mióta főállásban dolgozom:
2014 közepén felvettek: 300k bruttó
2015 április, normál éves emelés: 310k
2016 február, előléptetés: 370k
2017 január előléptetés 6 hónapos megbízásival: 450k
2017 július véglegesítés: 550k
2018 április éves emelés plusz korrekció, mert a bérsáv alja alatt voltam egy darabig: 610k
A második előléptetés óta jár évi nagyjából egy havi fizunak megfelelő bónusz is.
Nekem még relatíve rosszabbul is sikerült ez eddig, több barátom van, aki ennyi idő alatt a pályakezdő nettó 150-200-ról jutott a 600k- 1 millió nettó sávig. Lehet hitetlenkedni, meg kamut kiáltani, de nézz körül szombat este a belvárosban. Szerinted az a 30-as, aki 1200-ért issza a kézműves sört, meg 9000-ért egy átlag steaket eszik, az 120-at keres? Hát nem és azzal se takarózz, hogy biztos turista, mert ha csak elsétálsz egy ilyen csapat mellett is hallod sok esetben, hogy magyarok.

"Szerinted az a 30-as, aki 1200-ért issza a kézműves sört, ..., az 120-at keres?"
Én pl. megittam egyetem alatt is, pedig nem kerestem 120-at sem. Hogy hányszor? 7 év alatt 3-szor, ha jól emlékszem. Ilyen baromságokból ne vonjunk már le következtetést.
Fizetést ettől függetlenül hajlandó vagyok elhinni, de leírhatnád a szektort.
". Őszintén mit tettél az elmúlt években azért, hogy 1 forinttal is többet érj a munkaerőpiacon?"
Letettem egy MSc képzést a meglervő diplomém mellé + letettem 2 db FOSZ-t is.
És mit érek vele? Lószart se. Ha meglátják az életrajzomban hogy 80 diplomám van még annyira se vesznek fel.
Na ezt tettem.
Kielégítően megválaszoltam a kérdést?

Kérdező:
Kereskedelmi egységünkben az elmúlt 3 évben kb 35%-kal nőttek a bérek.

"Kielégítően megválaszoltam a kérdést?"
Közel sem. Mi lehet annyira hasznos msc (+ 2 FOSZ képzés), ami hogy jobb ha nincs is? Ha a pénz motivál, olyat kell tanulni, amit meg is fizetnek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!