Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyen nehéz lenne elhelyezkedn...

Ilyen nehéz lenne elhelyezkedni szakács ként?

Figyelt kérdés
Szakács szakmám van, de sajnos nem tudok elhelyezkedni vele.A közelben megkörnyékeztem az összes éttermet, de mind azt mondta, hogy legalább 1-2 év tapasztalattal keresnek embereket. Ez okes de ha kezdő vagyok akkor mégis honnan szerezzek tapasztalatot? A nagyobb gond pedig az hogy már lassan két éve hogy elvégeztem és kezdek felejteni. Jó itthon lehet gyakorolni ha az ember megengedheti a pénzéből hogy úgy főzzön. De pont nem az az ember vagyok. Sajnos nem a szakmámban dolgozok pedig nagy álmom volt hogy egy jól kereső és kiváló szakács leszek. Lehet rossz környékre születtem hiszen erre fele nincs sok lehetőség. Pedig tényleg volt hogy hónapokig keresgéltem sőt már naponta nézegettem az állaslehetőségeket de semmi.

2018. dec. 2. 17:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a szakma tényleg sz*rt sem ér, csak annyit, hogy itthon kitörölheted vele a popsid, és költhetsz rá egy valag pénzt, gyakorlat nélkül. A szakácsságot borzasztó ötlet volt szakosítani... Úgy kéne működjön, hogy a ranglétra legalján kezdesz, konyhai kisegítőként, és fokozatosan lépdelsz fölfele. Oké, megtanítanak arra az iskolában, hogy milyen kaját hogy kell megfőzni, és minden felesleges dolgot belemagyaráznak, de mire számítottál? Hogy egyből beengednek a konyhába? Nem ismered a kajákat, nem ismered a konyha felépítését és nincs gyakorlatod. Ne számíts arra, hogy egyből szakácsként kezdhetsz bárhol. Sajnálom, hogy ezt nem közölték veled.

Annyit tudok tanácsolni, hogy menj ki külföldre, és kezdd konyhai kisegítőként, és fokozatosan építgesd magad felfelé. Itthon is megteheted, de éhen fogsz halni belőle, és valószínűleg nem is jutsz feljebb a ranglétrán.

2018. dec. 2. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom

Én is szakács vagyok, de konyhai kisegitőként dolgozok

De errefelé folyamatosan keresnek szakácsot

2018. dec. 2. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Kezdj mosogatással és előbb lásd át a fél nyha működését. Majd commis és így tovább. Én is így kezdtem 8 év kihagyás után külföldön, utána nyitottam itthon saját üzleteket.


Most meg úgy kell vadászni a 2-3 éves gyakorlottakat , vagy a szakma idegenből nevelni az utánpótlást.


Tanítottam már be tanárt, szobafestőt és génsebészt is reggeliztetőnek. De volt már "apró szög árus ( vas üzleti eladó) " , autószerelő és szobalànybol lett konyhafőnököm is, mondhatni nem sok szakmai fejlődési lehetőséggel. 😊


A hazai képzésről meg a bűvös szakacsnak volt ehhez jó összefoglalója, de már nem elérhető 🙁


[link]

2018. dec. 2. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is szakácsként végeztem, ahol megtanultam azt, hogy nem szabad többet konyha közelébe mennem.
2018. dec. 4. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Keresgélj tovább biztos találsz konyhán melót, szerintem kezd mosogatással.

Én is sok helyen voltam amikor kerestem melót nyárra, aztán vegül 3-4ik helyen felvettek mosogatónak, de csak ritkán kellett mosogatnom mert beállitottak főzni meg minden.

2019. márc. 17. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!