Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri a Balatonon egy étterme...

Megéri a Balatonon egy éttermet üzemeltetni ? (Belvárosban,forgalmas helyen)

Figyelt kérdés

Láttam hirdetéseket, ahol a balatonon üzlethelyiség kiadó havi 1 millióért.

Ilyen összegért már egy felszeret, viszonylag tágas éttermek bérelhetők, forgalmas helyeken.


A probléma az, hogy a legtöbb ilyen hely, minimum 12 hónapra szeretné bérbe adni a helyiséget.


Főszezonban gondolom hogy egy forgalmasabb helyen azért 200.000 ft árbevétel keletkezik (Legalább 20 ember étkezik 10.000 ft értékben).


Ezzel számolva profitalibis lehet, de a többi, szezonon kívüli időben hogy alakulna a dolog?

Nem gondolnám, hogy télen és ősszel ez annyira jó móka lehet..


Mivel 3-4 hónap durván a főszezon, akkor a maradék 8-9 hónapban veszteséges maradok, és fölöslegesen fizettem ki a helység bérlését?


Ti mit gondoltok erről ? Megéri ? Vagy ez csak olyannak éri meg , aki saját helységgel rendelkezik, és nem kell bérleti díjat fizetnie télen-nyáron ?



2021. ápr. 25. 23:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
98%
Én azt gondolom erről, hogy nagyon rosszul számolsz. Egy tágas, balatoni étterem, ami ráadásul forgalmas helyen van, nagyon szomorú lenne, ha csak 200 ezret termelne egy nap. Ha esetleg haszonra gondoltál árbevétel helyett, akkor még azt mondom, hogy talántalán, de a napi 200 ezres árbevételért kb nem éri meg kinyitni.
2021. ápr. 25. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
a főszezon 2 hónap a Balatonon. júniusban még csak szállingóznak az emberek, szeptemberben meg nincs már ott senki. de ha ennyire köszönőviszonyban sem vagy a Balatonnal, bele se kezdj. megesznek reggelire azok a vállalkozók akik két hónap alatt harácsolják össze az egész éves megélhetésüket
2021. ápr. 25. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Tehát akkor 2 hónap alatt kell össze hárcsolnom a 12 hónapos bérleti dijat?
2021. ápr. 25. 23:42
 4/15 anonim ***** válasza:
97%
Ez azért nagyban függ attól, hogy hol van az étterem. Oké, hogy a főszezon 2 hónap, de amikor jó idő van, akkor már simán április-májustól indul, szeptemberben meg még szintén lehet jól keresni. Nyilván nem olyan erősen, mint július-augusztus, de a bérleti díjat ott is ki lehet hozni. És nem, neked nem a 12 havi bérleti díjat kell összeszedned, hanem annyi pénzt, amiből 12 hónapig meg is élsz. A kérdésedből kiindulva én a helyedben nem vágnék bele ebbe, mert elég nagy bukta lesz neked.
2021. ápr. 25. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
86%

"És nem, neked nem a 12 havi bérleti díjat kell összeszedned, hanem annyi pénzt, amiből 12 hónapig meg is élsz."


Aha...


Meg még az alkalmazottak bérét, és talán adózni sem volna hiábavaló...

2021. ápr. 26. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván, ebbe már bele sem akartam menni, csak próbáltam rávilágítani a kérdezőnek, hogy messze sem úgy van ahogy gondolja. Mert ha ennyire bele akarunk menni, akkor beszélni kéne az értékcsökkenésről, alapanyagokról, rezsiről, egyéb szolgáltatásokról, stb stb. Csak felesleges kb.
2021. ápr. 26. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg sikerülne olyat dobni, amit a helyiek is kedvelnének, meg felkapnák a gasztrovonalon, akkor talán lehetne benne fantázia, mert egy 22. sültestálakra alapozó helyre szerintem nincs szükség.
2021. ápr. 26. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem, nem felesleges, sőt nagyon örülök neki hogyha részletesebben is bele megyünk! Ezekre én is nyilván gondoltam, hogy az alapanyag miatt az árrés csökkent, lehet hogy a nap végén az árbevételnek a 30-40%-a alapanyag.


A maradék 3 pincért, mosogatót, és a szakácsot is ki kell fizetnem.

Természetesen azon is gondolkoztam, hogy nekik nem az éves fizetését lenne érdemes kitermelni, mivel egy szeptemberi hónap után érdemes lehet bezárni a helységet, és csak következő szezonba nyitni.


Én valahogy úgy számoltam, hogy éves szinten 12 millió a helység bérlése.

Egy szakács 350.000ft havonta, 3 pincér / db 250.000ft, az havi szinten 1.1 millió, amit mondjuk egy junius elejétől, szeptember végig (5 hónappal számolva) = 5.5 millió.


Ez így 17.5 millió kiadás.

Napi szinten a junius-julius-agusztusi hónapban 500.000ft-al számolva (napi 50 ember eszik 10.000ft értékben)


Ebből az 500.000ft-ból legyen az alapanyag ára a 30%, így marad nap végén 350.000ft.


Ezt 90nappal számolva 31.5 millió.


Ebből kell kifizetni az alkalmazottakat+ a helységet, akkor



31.5 millio -12 millio - 5.5 millió - 700.000ft (közművek) = 13.3 millió..


A mosogatót még külön nem számoltam, havi 150.000ft-ért, az így még 750.000ft plusz költség.


Azzal sem számoltam, hogy biztos lesz olyan étel, ital amit a beszállítótól fölöslegesen rendeltem meg, vagy túl sokat, mivel nem lett rá túl nagy igény.


Ezt követően természetesen a végén pedig leadózni.


Remélem azért nagyjából mindenre gondoltam.


Kiegészítést, tanácsot , stb. szívesen fogadok !

2021. ápr. 26. 10:28
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Neeem, nagyon messze vagy a valóságtól. Ott kezdődik, hogy nem fogsz találni szakácsot 350 ezerért, meg mosogatót 150 ezerért. Ezeket a számokat felejtsd el. Plusz számolj a bérjárulékokkal is. Az rendesen meg fogja még dobni. Számolj azzal, hogy kell eszközöket is venned, a meglévők is amortizálódnak, azt is ki kell termelni. Én még az 500 ezres bevételt is karcsúnak érzem egy étteremhez, bár ez függ attól, hogy hol van és mi a profilja. Plusz számold bele a saját béredet, meg az 1 évnyi megélhetésedet. Számold bele, hogy kelleni fognak szolgáltatások is, pénztárgép, zene, artisjus, haccp, nébih, étlapok gyártása, folyamatos pótlása, stb stb. És akkor még ez után jön az iparűzési meg társasági adó, neadjisten osztalékadó. Ezt szerintem még számold át párszor, mielőtt belevágnál.
2021. ápr. 26. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen település.

Ismerek egy balatoni étteremtulajdonost, nyáron szép forgalma van, de télre kb. teljesen bezár, mert nincs értelme nyitva tartani.


Amire panaszkodik, az a munkaerő. Nehéz találni olyat, aki megbízható.

2021. ápr. 26. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!