Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha szeretnék kürtőskalács...

Ha szeretnék kürtőskalács sütő vállalkozást indítani, akkor annak mi a módja ? Hol és minek kell utánanézni ? Egyelőre csak érettségivel rendelkezem, de szeretnék olyan irányba menni továbbtanulni ami segíthet nekem belelátni ebbe a világba.

Figyelt kérdés

Milyen iskola, milyen képesítés kellene ehhez ?

Milyen módjai vannak annak, hogy valaki indíthasson egy ilyen vállalkozást, ami végülis sütésről szól ?

Vannak olyan olvasmányok, videók stb... ami ezzel a témával foglalkozik ?

(Pl gyrosos, lángos és fánk sütő, ilyesmik)


Köszönöm szépen előre is a válaszokat!



2023. febr. 3. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Gyors rákerestem a barátomnál, és elsőre ezt dobta ki: [link]
2023. febr. 3. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi #1es!


Még annyiban kiegészíteném, hogy a neten utánaolvastam pár dolognak, és azt találtam, hogy nemrég volt egy törvénymódosítás, mármint egyszerre több is, de a lényeg az az, hogy pl a fagyisoknak, lángos sütőknek (stb) nem kell végzettség hozzá.

De engem úgy érdekelne a dolog, hogy ha én most be akarok indítani egy ilyen vállalkozást, akkor nekem így milyen papírok kellenének ?

És én büfékocsiban gondolkoztam.


Ha valaki el tudna látni pár fontos tanáccsal, vagy hogy merre kéne elindulni az informálódás felé, azt megköszönném!


#1es, már nézem is amit küldtél! :)

2023. febr. 3. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:

Pont a fagyisoknak kell cukrász végzettség.

Vendéglátó üzletvezető +szakács

Én ezeket végeztem el büfé nyitás előtt.

2023. febr. 3. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
Már az respektálandó, hogy le tudod írni helyesen, hogy kürtőskalács. Amúgy sütöttél már valaha ilyet?
2023. febr. 5. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen, tudok kürtőskalácsot sütni, meg más egyéb süteményt/édességet is.

Már kis koromtól kezdve foglalkoztam a sütéssel, készítettem már sütiket nagyobb mennyiségben is.

Esküvőre, vállalati bulira, oszt.kirándulásra...ahol tehát minimum voltunk mindig 25-30an.

De ezeket olyan 15-16 éves koromban is.

Szóval csináltam már nagyobb mennyiségben, sok embernek, és ami a legfontosabb, hogy szeretem is csinálni.


De az ilyen egyszerűbb dolgokat, mint a házi fánk, lángos, kürtőskalács (stb) ételek is mennek és szintén elvagyok velük.

Ilyesmiben gondolkodtam, hogy szívesen csinálnék egy ilyen lángos/fánk/kürtőskalács sütő vállalkozást.


Olyan ~10-12 éves koromtól már egyedül csináltam mindet (és mindent :D ) és azóta is szeretem csinálni.

Most 22 vagyok.


És szeretnék ezen az úton elindulni.

Csak a környezetemben nem ismerek ilyesfajta vállalkozókat.

Szóval (aki ért hozzá) megköszönném, ha mondanátok pár gondolatot! :)

2023. febr. 6. 17:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a gyk-n túl sok lángossütő kommentelne, eddig legalábbis nem látom tobzódni őket itt a kommentek között, kürtőskalács-sütőket sem. :) Azt megkérdezhetem, hogy miért büfékocsiban gondolkozol? Járni szeretnéd a vásárokat, falunapokat? Melyik részén az országnak? Van ebben az elképzelésedben családi segítséged, testvér, szülő, párod? Vagy alkalmazott segítségével csinálnád? Vagy mindent egyedül? Az kemény lesz.

Itt van a piacon kőépületben lángossütő, meg egy a főúton is, az profibb, mert minden nap nyitva van hétfőt kivéve, a piacos meg csak szerdán és szombaton. A főútinál viszont sorban állnak reggelente (délig van nyitva hajnaltól) az autók, még 1-2 kamion is, 86 féle töltött lángost csinálnak, kürtőskalácsot viszont egyik sem.

2023. febr. 6. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
53%

"Vannak olyan olvasmányok, videók stb... ami ezzel a témával foglalkozik? (Pl gyrosos, lángos és fánk sütő, ilyesmik)"

Hát... a youtube-on szerintem minden van.

Viszont én azt javasolnám, hogy ne akarj mindent árulni és készíteni egy büfékocsiban. A lángos az mindig kelendő minden helyen, ha a nyers tészta megmarad, le tudod fagyasztani. Ha viszont rajtad marad 5 kiló kisütött, de eladatlan girosz hús, azt vagy megeszed, vagy szétosztod a családban, vagy kidobod, mert azt másnapra eltenni nem szabad, iszonyatos fertőzésveszély. A lángosnál ilyen nincs, ezért én arra szavaznék, mindig mindenhol kelendő a lángos, 40 fokban nyáron a balcsinál is és télen egy vásárban is a hidegben.

A kürtőskalács meg ugyebár édes, nem sós, annak is lehet keletje, de szerintem nem olyan mértékben, mint egy lángos. Viszont talán (bár nem értek hozzá) kevesebb meló van vele, mint a lángossal, bár ez nem biztos, ezt jobban tudod. Én a lángosra szavaznék, ennék most is szívesen egyet, csak úgy natúr, vagy sajtos tejfelest. Nyami. *:*

2023. febr. 6. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindig szerettem volna egy privát lángossütőt, mármint olyan személyt, aki süt nekem lángost, úgyhogy ha leány vagy, elveszlek eleségül! :D
2023. febr. 6. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!