Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » KFT elleni végrehajtó kíván...

KFT elleni végrehajtó kíván bejutni jóhiszemű harmadik személy tulajdonában álló ingatlanba (a cég székhelye)? A tulajdonos (az adóstól független harmadik személy) megtagadhatja a bejutást?

Figyelt kérdés

Adott egy megborult KFT, amelyet végrehajtás alá vontak, felszólították az ügyvezetőt, hogy tegye szabaddá a bejutást a székhelyül szolgáló ingatlanba. Ez azonban harmadik személy tulajdonában áll (magánlakás), a cégnek nem tulajdona, a cégnek semmilyen tulajdona sincs ott (meg máshol sem), csak a posták átvétele miatt létesült ott a székhely.


Kérdés: Megtagadhatja az ingatlan tulajdonosa a bejutást pusztán saját jogán vagy valamilyen más jogcímen? Ő egy jóhiszemű harmadik személy, aki félti a vagyontárgyait. A végrehajtó állítólagos joga arra, hogy bármit lefoglaljon ha arról harmadik személy nem bizonyítja a tulajdonát, az ártatlanság vélelmét sérti és a jóhiszemű harmadik személy jogai sérülnek, lényegében meglopják.


Eligazítást kérnék, pár nap van csak hátra... Köszönöm!2012. aug. 1. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A székhelyre be KELL engedni.


Hogy lehet egy olyan székhelye a kft-nek, ahova ő maga se tud bejutni!?!?!?

Ilyen NINCSEN!!


Ha nem akartok plusz bírságot még emiatt is, akkor nagyon sürgősen engedjétek be a végrehajtót!

2012. aug. 1. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem tagadhatja meg.

A végrehajtás során nem fogják a székhelyül szolgáló ingatlanban található tárgyakat lefoglalni.

Az ügyvezetőnek nyilatkoznia kell a KFT tulajdonában lévő ingatlanokról, gépjárművekről, berendezésekről (tárgyi eszközökről) Arra kimondottan rákérdeznek, hogy a székhelyül szolgáló ingatlanban van-e olyan tárgyi eszköz ami a KFT tulajdona.

2012. aug. 1. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A cég működéséhez elegendő, ha a kerti postaládához fér csak hozzá, az ingatlanhoz nem szükséges. Mégis tehát ha egy magánszemély hozzájárulását adja egy cég számára székhely létesítéséhez az ő ingatlanán, azzal lemond arról a jogáról, hogy a saját nevével, vagyonával nem összefüggő ügyben dönthessen egy végrehajtó be nem engedéséről? Hiszen az ott lévő vagyontárgyak annyira a cég tulajdonai, mint a szomszéd háza vagy vagyontárgyai.


Teljesen biztos, hogy nem kezdenek a végrehajtók magánakcióba? Előfordult már ilyen? Rendőri jelenlét nem árt? (Elég ha egyszer bent vannak a végrehajtók. Ki állítja meg őket, ha túlkapás van...?)


Köszönöm.

2012. aug. 1. 18:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Rájöttem, hogy túlkomplikálom... Természetes, hogy nem foglalhatnak, csak tájékozódhatnak, jegyzőkönyvet vehetnek föl. Elnézést kérek a cidrizésért, és köszönöm mégegyszer a válaszokat! :)
2012. aug. 1. 19:03
 5/7 anonim ***** válasza:

A cég székhelye nem egy postaláda.

Ha elég lenne egy postaláda székhelynek, akkor nem létesítene a cég székhelyet, csak nyitna egy postafiókot.

"Mégis tehát ha egy magánszemély hozzájárulását adja egy cég számára székhely létesítéséhez az ő ingatlanán, azzal lemond arról a jogáról, hogy a saját nevével, vagyonával nem összefüggő ügyben dönthessen egy végrehajtó be nem engedéséről? Hiszen az ott lévő vagyontárgyak annyira a cég tulajdonai, mint a szomszéd háza vagy vagyontárgyai." Nem a vagyontárgyakhoz engeded be, hanem az ingatlanba.

Ha akarod, csak az előszobába engeded, tovább nem.

Ha NAVos végrehajtás van a cég ellen, nem érdemes neked sem erősködnöd a végrehajtó ellen, mert rád id rád szállhatnak a NAVosok (mennyiért adtad bérbe a lakásod székhelynek, mennyit vallottál be ebből jövedelemnek...)

2012. aug. 1. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

Te nagyon el vagy tévedve a cég székhelyének jelentésével kapcsolatban!

A cég székhelye alapesetben a központi ügyintézés helye. (Ha nem így van, azt a cégkivonaton jelölni kell. Ti jelöltétek?)


A céget a székhelyén EL KELL TUDNI ÉRNI. Nemcsak postán!! Ha ez nem így van, a cégbíróság törvényességi felügyeleti eljárást indíthat, és végső soron kényszertörlési eljárás során törölheti a céget.


Alapesetben a cég székhelyén kell irattárat tartani - aki székhelyként megengedi bejegyezni az ingatlanát, annak a posta átvételét ÉS az irattár "üzemeltetését" vállalnia kell.

Természetesen köthető szerződés külső irattár tartására is, de akkor ennek a ténynek is rendesen dokumentáltnak kell lennie.


A társaság a taggyűléseit is a székhelyen tartja, ellentétes döntés hiányában - remélhetőleg akkor ti mindig megfelelően, jegyzőkönyvben döntöttetek a más helyről?


A társaságot a NAV is megkeresheti a székhelyén. Sőt, a székhelyhasználatokat jelenleg kiemelten ellenőrzik.


Szóval kicsit tájékozatlan vagy, és ebből még gondod lehet.

Természetesen a végrehajtó is beléphet oda, és természetesen kizárólag a cég tulajdonában lévő dolgokat foglalhatja le. A belépés nem jelenti azt, hogy "viszi, amit lát", most sem, és máskor sem.


Persze ciki, ha a kedves tulajdonos mindent a cég nevére vásárolt, hogy visszaigényelhesse az ÁFÁt, de ez más kérdés...


Szóval a helyedben nem nyugodnék meg ennyire...


Egy ügyvédjelölt

2012. aug. 1. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
A sok felelőtlen ember, és utána cidrizik.... Hát máskor jobban gondold meg, nem győzök könyvelőként ilyen szívességi székhelyszolgálatokban megoldásokat keresni, mert a NavOS végrehajtás az egy dolog, de mikor a hitelezők a vonalas telefonon zaklatnak, mert cím alapján keresnek, vagy a szomszédot hívják, ha neked jönnek a felszólítások... Hát nem kommentálom...
2012. aug. 2. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!