Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mivel járna egy bisztró nyitása?

Mivel járna egy bisztró nyitása?

Figyelt kérdés

Gyerekkori álmom nyitni egy bisztrót, hamburgerekkel, turmixokkal, fagyikelyhekkel, koktélokkal.

Mit gondoltok, mennyibe kerülne egy ilyen megnyitása? Milyen költségekkel járna? Lehet hozzá támogatást igényelni, vagy mindent önerőből, banki segítséggel kellene intézni? Vidéki nagyváros lenne a helyszín.

Nagyon bonyolult elvezetni egy ilyet? Az a poén, hogy nem vagyok vendéglátós, közelről sem, de egyre gyakrabban foglalkoztat a gondolat. Meg lehet ezt akkor is tanulni, ha csinálja az ember?

Családi vállalkozásban gondolnám, van egy könyvelő nővérem, én pedig értek a marketinghez, na meg a kreatív oldala mindenképp az enyém lenne.


2013. febr. 15. 10:47
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Szakképzett munkaerőre mindenképp szükséged lesz. anélkül nem is működhetsz. A vállalkozási formát, nyilván nővéred ki tudja okosan választani ehhez.


Vannak vállalkozás indítási pályázatok,amit igénybe vehetsz.De ezt is leginkább neki kellene tudnia.

Hitel a lehető legrosszabb megoldás talán.


Egyszerűbb átvenni már egy működőt és átalakítani a kínálatot, mint 0-ról felhúzni egy újat.


Utóbbinál sok engedélyeztetés, sok holt idővel jár, ami alatt csak a költségeid nőnek, esetleg büfékocsival tudsz ezen gyorsítani.


És mindenképp légy kreatív.

100-ik hamburgeres, vagy gyrosos már nem menő.. :-)

2013. febr. 15. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a hasznos választ :)

Ja, össze fog ülni a családi kupaktanács, és megvitatjuk, érdemes lenne-e ebbe belefogni.

Most körülnéztem milyen áron lehetne bérelni üzlethelyiséget, hát horriblis összeg :D Meg valahogy én mindig úgy voltam vele, hogy a saját az mégiscsak saját, míg a béreltnél csak adom ki a pénzt. Persze ha csődbe menne a biznisz (kopp-kopp) akkor meg milyen jó, hogy a placcot nem én bukom... Viszont a szüleink építészek, tervezni, felhúzni, anyagot szerezni is jó áron tudnának, sok mindent ők is meg tudnának csinálni. Ezért most nagyon az motoszkál a fejemben, hogy lehet, érdemes lenne nekünk építeni valahol. Persze ez baromi nagy rizikó, meg sok pénz kell hozzá... Tőkét valahonnan szerezni kellene.

A szakképzett munkaerő meg evidens, ja, azt szerezni...

Na, majd ha hazamegyek a családomhoz, bedobom nekik az ötletet :)

2013. febr. 15. 12:18
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Hidd el, nem a bérleti díj a leghúzósabb egy ilyen jellegű vállalkozásnál, pláne hogy túlkínálat van belőlük, így eléggé alkuképesek.


Saját ingatlan viszont mindenképp előnyösebb lehet hosszú távon, de új építés esetén szintén eléggé zsebbe nyúlós.

+ Azért nem szabad elfelejteni, hogy tervezésnél és kialakításánál, építés hatósági engedély,tűzvédelmi és talán a a legfontosabb HACCP is kell, és aszerint megtervezni. (Erre is van egyébként pályázati forrás most)


És majd ha mindez megvan, akkor jöhetnek a gépek, berendezések, amik pályázati pénzből csak újként szerezhetők be. Több százezres tételek is lehetnek darabonként + ugye alkalmazott, bár az munkaügyiből megoldható "olcsón". Majd ezek után működési engedély.

És ugye alapanyag, árukészlet sem két Ft lesz.


Én egy mozgóbüfét tervezetem meg nemrégiben, szintén pályázati pénzekkel. Neccesen fértem bele a 3 millióba, így lehet jobban jártam volna egy alkalmi vételes, 50.000 Ft/hó berendezett, engedélyeztetett pizzériával a városi lakótelepen.


De ettől függetlenül sok sikert! Jó látni,ha legalább már valaki mer egyáltalán gondolkodni valamiben.

2013. febr. 15. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőő leírta azt, amivel ezen az oldalon kis millió kérdés foglalkozik. Én is hasonlóban utazom, sok okosságot írt, de van benne badarság is.


Ilyen II-III. kategóriás büfékbe egy forintot is befektetni már nem érdemes.


Egy valamire való pizza kemence (olasz gyártmány) alsó hangon 2,7 millió, ebből pedig nem a lakótelepi pizzák színvonalát fogod kihozni.


Gyros sütő gyártmánytól függően 3-800 ezer forint.


Én egy vidéki koncepcióban egy igazi olasz pizzériát képzelnék el. Minőségi alapanyagok, nem 700 Ft-os pizzákkal.

2013. febr. 15. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Amerikai bisztrót képzelek el, amerikai étlappal. Hamburgerek, hot-dogok, amerikai palacsinták, fagyikelyhek, turmixok, brownie-k, fánkok :). Ez az álom. Ezek elkészítéséhez is ilyen különleges gépeket kellene venni? Nem gondolnám.

Amúgy lehet, valóban jobb lenne kivenni egy helyiséget, aminek már minden engedélye megvan. Csak mégis azt nevelték belém, hogy jobb a saját. Na majd megvitatjuk :)

2013. febr. 15. 17:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Vannak amerikai hotdogos franchise-ok..mozgó büfék.
2013. febr. 15. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Tudom, de az nem ugyanolyan. Én ezeken a helyeken a feelineget, az életérzést imádom. Zenegép, vidám színes boxok, király egyenruhás pincérek, turmixok csavaros szívószállal, és Elvis szólna meg Little Richard :).

Nem ugyanaz a kettő.

2013. febr. 16. 09:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!