Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyibe kerül megnyitni egy...

Mennyibe kerül megnyitni egy élelmiszer boltot?

Figyelt kérdés
Érdekel az anyagi vonzata és az engedélyek beszerzése, továbbá a kiadási oldal is.

2015. jún. 10. 18:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Saját üzlethelyiség, vagy bérelt? Ha bérlet, hol mennyiért tudnád bérelni? Korábban az már bolt volt, avyg újra ki kell alakítani, és bejáratni?


HACCP attól függ, miket akarsz árulni, aszerint kell kiépíteni.


Képestésed van, vagy alkalmazottat akarsz felvenni? Ha utóbbi, háy órában, milyen munkaszerződéssel? Hogy tudod ellenőrizni szakmai rálátás nélkül, hogy nem-e nyúl le?


Kérdés mit és menyit akarsz készletezni, milxen forgási sebesség mellett?


Előbb célszerű lenne egy ker üzletvezetőit elvégezni, akkor reálisabban látnád ezekre a kérdésekre aválszat, majd aze eredmnykimutatási terved alapján, azt i, hogy megéri-e? És mi mennyibe kerül a tervezett üzletedbe.


Amíg ezeket nem tudod, ne vágj bele, mert könnyen lesz bukás a vége annyi helyről és úgy fognak lenyúlni ahogy lehet.

2015. jún. 10. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Egyelőre bérelt lenne az üzlethelyiség egy 30 ezres város sétálóutcájában.


Alkalmazott nem lenne, a menyasszonyom most kezdi el az üzletvezető - bolti eladó kombós OKJ-t.


Hát egy kisebb kezdő árukészlettel próbálkoznánk.

2015. jún. 10. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Tehát tudás nélkül lesz ami lesz alapon menne?
2015. jún. 20. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Tudás nélkül? Ezt hogy érted?
2015. jún. 20. 10:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Elsőként keress egy HACCP-szabványban jártas tanácsadó céget, aki elvégzi az összes kötelező szabályzat elkészítését (nem lesz olcsó), valamint segít kialakítani az üzletteret is. Ugyanis a megnyitás után folyamatosan ellenőrzéseket fogsz kapni és bizony jönnek a büntetések, ha nincs megfelelő berendezésed, a tárolás, kihelyezés nem szakszerű, stb... Attól, hogy valaki tanulja a szakmát, még nem elégséges egy boltnyitáshoz, biztosan ellenőrizni fogják a végzettséget is. Például húst csak olyan árulhat, aki ért is a húsokhoz. Nem konyhai szinten... A szabályozókat nézd meg, óriási bukta lehet belőle, ha rosszul kezdtek neki, arról nem is szólva, hogy ügyvezetőként az új PTK szerint teljes vagyoni felelősséggel tartozol a cég dolgaiért még akkor is, ha KFT-ben csináljátok a dolgokat...
2015. szept. 1. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!