Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyi a nyeresége egy siófoki...

Mennyi a nyeresége egy siófoki fagyizónak?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyi nyeresége lehet egy Siófoki fagyizónak,ha jó helyen van,fagyi,jegeskávé,limonádé,üdítők a kínálat?

Ha minden ktget leszámolunk,kb mennyi az ami havonta megmarad tisztán?

2016. jún. 19. 16:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Nyereséget kérdezni semmi értelme, mert sokszor 0 a nyereség, mert úgy könyvelik le. Ha nincs nyereség, nincs adó. A profitot meg kiveszik feketén szintén adómentesen, meg leírnak költségeket.
2016. jún. 19. 16:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi,de ezzel tisztában vagyok,nem is ilyen értelembeb kérdeztem meg h mennyi az adóbevallás,és mi szerepel a könyvekben,könyvelésben.a lényeg az lett volna h aki jeleneleg Siófokon egy fagyizót üzemeletet,kezd el üzemelteni megéri e belevágni.Én könyvelő vagyok,csináltam is üzleti tervet,mert egy ismerősöm tervezi az üzlet megnyitását de olyan véleményekre.is kíváncsi lennék aki nem gazdaságilag látja át,aki nem csak a számokkal tudja alátámasztani,mert hát ezek csak számok,hanem akinek van tapasztalata Siófoki vendéglátásban,vagy bármilen fagyizó üzemeltetésben és gyakorlati példát is tud mondani.
2016. jún. 19. 16:43
 3/10 anonim ***** válasza:
mivel ismeretlen a forgalma, így tippelni is értelmetlen.
2016. jún. 19. 18:28
 4/10 Waff ***** válasza:

Azért tippelni,saccolni lehet. Mi minden évben Siófokon-mellett nyaralunk,néha én is elgondolkodom hogy mekkora nagy haszna van egy vendéglátósnak...az árakat nézegetve. Gondolom te is tudod kérdező hogy a balatonon (is) legkevesebb 600-700 százalékos de sokszor a 1000 (!) százalékos haszon kulcsal dolgoznok a vendéglátósok. Ebből kifolyólag nincs olyan hogy közepes forgalom. Vagy piszok nagyot kaszálsz (ez a ritkább eset),vagy tönkre mégy (ez a gyakori). Ha jó az idő,meleg a nyár ergo sok a turista,jó helyen van a fagyizó (pl valamelyik szabadstrand,vagy a Petőfi-sétany valamely bejáratánál) és ha SZERENCSÉD van,akkor talán megéri. De biztosabb üzleti módszer (amit szinte senki nem alkalmaz mert elvakítja a kapzsiság) az az hogy ésszerű,megfizethető áron kínálod a portékád (jééééééé!!!!). Mottód legyen: kis haszon,nagy forgalom.

Sikeres vállalkozást kívánk! :)

2016. jún. 21. 16:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Semennyi, mind dölglik be, mert gondolom jó kis pénzeket szednek midnenhol a Balaton környékén hivatalból..

Csomó eladó balatoni vendéglátóhely van az ingatlanbazáron, jófogáson stb...

2016. aug. 15. 19:16
 6/10 Bence87 ***** válasza:

Waff: nem az árak magasak, hanem neked van túl kevés pénzed. Milyen 600-700-1000 %-os haszonról beszélsz? Látszik, hogy még soha nem írtad össze egy vállalkozás költségeit egy Excel táblában.

Az árnak több mint ötöde az áfa. Ha felvesz valaki egy pultos, aki mondjuk megkap nettó 120.000-et, akkor az a vállakozónak össz. kb. 240.000 Ft-ba kerül, tehát össz. 50% adó van a foglalkoztatáson.

Aztán ott van még a bérleti díj, anyagköltség, bankkártya elfogodás díja, könyvelő díja, bankköltség, tranzakciós adó, online pénztárgép vételi díja, majd éves karbantarása, rezsi, amortizáció, hirdetési díjak (pl. ártábla, szórólap) stb. És a szezon pedig rövid.

Ne írj már hülyeséget az 1000%-os haszonról.

2016. okt. 2. 12:05
 7/10 Bence87 ***** válasza:
Az meg tévhit, hogy mindenki feketén csinálja. Én idén nyáron lent voltam Siófokon és sok helyen vettem kisebb-nagyobb dolgokat, az esetek 90%-ában kaptam nyugtát. Tehát ha nyugtát adnak a vendégeknek, akkor nincs fekete bevétel, nem tudnak zsebbe fizetni az alkalmazottnak. Komoly helyek nem csinálhatják meg, hogy nem adnak nyugtát, mert előbb-utóbb lebuknak. A komoly helyekre gondolok, akik már sok éve üzemelnek stabilan, nem azokra kik 1-2 szezon alatt akarják megszedni magukat, aztán eltűnnek.
2016. okt. 2. 12:08
 8/10 Waff ***** válasza:

Lehet az a baj, hogy nekem van kevés pénzem...minden esetre egy 300-350 Ft.-os fagyi gombóc-ár, vagy egy 1200 Ft-os sör (arany ászok) nekem kicsit lehúzásnak tűnik....de lehet csak mert kevés a pénzem.

Viszont! E nemes és bölcs megállapítás mellett nem tudtam szótlanul elmenni (tulajdon képen ezért reagáltam csak a hozzászólásodra). Iskola példája ez annak, mikor valaki meg akarja mondani a nagy lila frankót és.....khmm...a matematika rögös és ingoványos útvesztőjében igencsak eltéved...Lássuk a medvét:

" Ha felvesz valaki egy pultos, aki mondjuk megkap nettó 120.000-et, akkor az a vállakozónak össz. kb. 240.000 Ft-ba kerül, tehát össz. 50% adó van a foglalkoztatáson. "

Nem tudom már pontosan hányadik osztályban oktatják a százalék számítást...de igencsak hiányozhattál azokról az órákról...Fuss ennek neki még egyszer barátom :)

120.000 rugónak az 50 százaléka 60.000. Ha valaki 120.000 ezret kap nettó és 240.000 az adó, akkor azon 100 százalékos adó van...nem ötven.

Anyám......! És még az ilyenek végeznek "komoly" számításokat...Na neeeeeeeeeeeeeeee....

2016. okt. 2. 14:21
 9/10 Bence87 ***** válasza:

1200 Ft-os Arany Ászokkal még nem találkoztam. 500-600 Ft-ért szoktak adni egy korsó normál sört (pl. Dreher, Soproni).

Igen a fele is elmehet adóba az alkalmazott teljes költségének, így értettem az 50%-ot. [link] ha beírod bruttó bérnek, hogy 180500 Ft, akkor kijön:

Nettó bér: 120.033 Ft

Munkáltató havi költsége: 231.943 Ft.

Tehát a munkáltató havi költsége 231.943 Ft, de ebből csak 120.033 Ft-ot kap meg a munkavállaló, a kettő különbsége mind adó és járulék, amit megosztva fizet a munkáltató és a munkavállaló. Durván számítva 50% a teljes adó. És még van a 27%-os áfa. Ezért drága az étel-ital.

2016. okt. 2. 18:25
 10/10 Bence87 ***** válasza:

A kérdéshez is hozzászólnék érdemben. Kérdező ha komolyan gondolod a kérdést, akkor csinálj piackutatást. Interneten is elérhető sok adat. A KFT-k beszámolóit (és néhány bt is) itt érheted el: [link]

Meg kell tudnod először a cégnevet. Keress rá a Google keresővel a következő szavakra:

Siófok fagyizó

siófoki fagyizók listája

Siófok cukrászda

stb.

Fogsz találni pár cukrászda/fagyizó honlapját. Az elérhetőségek/kapcsolat menüpontban keresd meg a cégnevüket. ha nincs meg, akkor kérdezd le a domain név tulajdonosát itt: [link]

Pl. ha a fagyizó honlapja valami.hu, akkor írd be a fenti keresőbe hogy valami (.hu), és keresés. Kiadja majd a domain tulajdonosát, ami lehet hogy a cégnév.

Ha így sincs meg a cégnév, akkor menj el, fogyassz valamit, kérj nyugtát, a kapott nyugtán rajta van a cégnév.

De egyéni vállalkozó beszámolóját nem tudod lekérdezni.

A [link] oldalon ha beírtad a cégnevet, utána az egyes évek eredménykimutatásai a lényegesek, azon belül az értékesítés nettó árbevétele, majd az adózott eredmény (ezek éves adatok). Ebből már sok mindent meg lehet tudni.

Persze figyelni kell rá, hogy adott cég nem biztos, hogy csak fagyit árul. Lehet hogy pl. adott cég még szállást is üzemeltet, szóval ennek is utána kell nézni.

Meg hát ugye a "fekete" bevételek ezekben a számokban nincsenek benne.

De így már választ kaphatsz nagyjából a kérdésedre, csak egy kis kutatómunkát kell végezned.

2016. okt. 2. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!