Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az állatok tényleg képesek...

Az állatok tényleg képesek megmenteni embereket?

Figyelt kérdés
Lehet látni az interneten olyan videókat, ahol egy állat -leggyakrabban kutya- megmenti a saját gazdáját. Például a gazdája rosszul lesz, és odaviszi neki a gyógyszerét, vagy látja hogy egy nagy faág lefog szakadni, és megprobálja elcsalogatni onnan! Ezek csak példák a sok videó közül.

ma 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Manapság nagyon sok AI videó terjed, nem valószínű, hogy valódiak.
ma 18:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Persze nem ösztönösen, hiszen olyan dolgokat nem fog fel egy kutya, hogy mi az a gyógyszer, mire való. De be lehet tanítani őket, hogy figyeljenek bizonyos jelekre, és jelezzenek a gazdának. Pl súlyos diabéteszesek számára vannak olyan kutyák akiket direkt arra képeznek ki, hogy amikor a gazdájuk testszagából érzik hogy nagyon fel- vagy épp túlságosan lemegy a vércukra, akkor jelezzenek neki, aki így tud reagálni még azelőtt, hogy ténylegesen elérnék a rosszullét tünetei.
ma 18:13
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Nem
ma 19:11
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Képesek. Ahogy a 2-es írta, az ilyen, hogy odaviszi a gyógyszerét, az képzett kutyára utal. Aki nem hiszi, az nézzen utána a segítő kutyák képzésének.
ma 19:22
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Képesek. Egyszer anyával a hálószobában a konyházól távol írtunk egy levelet számítógépen, és el feledkeztünk a gázra feltett forró vizes hajcsavarókról. Egyszer csak jón be a macskánk a hálószobába kétségbeesetten nyávogva. Akkor beugrott nekünk a feltett csavaró. Már olvadtak meg a fazékban és tele volt műanyag füsttel az egész nappali és folyosó. Akár ki is gyulladhatott volna a ház vagy jó sok mérgező füstöt szívhattunk volna be, ha nem jelez a macska. Lehet hogy nem a mi életünket akarta megmenti, de végüis azt tette mégis.
ma 19:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit a fentiek írtak az is igaz, de kevésbé komplikált dolgokat ösztönösen is megtesznek állatok. Például sok állatra jellemző, hogy megvédik a saját "csapatukba" tartozókat idegen támadóval szemben. Nem mindegyik csinálja, de van ilyen. Macskával és kutyával is láttam már ilyen videót, még az AI előtt. Mindkét esetben idegen kutya támadt a gyerekre, a saját kutya/macska pedig elkergette azt.
ma 20:38
 7/8 anonim ***** válasza:
5 ös vagyok még. Csináltam itthoni kísérletet kutyával, macskával, a mi állatainkkal. Kintiek, de bevittem őket a lalásba. Nem egyszerre mindkettőt, hanem más más alkalommal. Elmentem a nagy szoba másik sarkába , a padlóra feküdtem mozdulatlanul és nem vettem levegőt és vártam mi lesz. A kutya kb 10 másodpercen belül ott termett és megkezdte az " újraélesztést" 😂 attól a lhellettől egy valódi halott is feltámadt volna, a macska kb. 40 másodperc múlva érdeklődött, élek e még.
ma 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Szintén 5 ös

TV-ben láttam olyat, hogy egy marhákat tartó gazda elesett a réten biciklivel, megsérült, nem tudott felállni. A csorda bikája támadóan felé indult, hogy megtiporja. A tehenek védő körbe álltak a gazda köré és nem engedték a bikát a közelébe.

ma 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Ha a rendőrök tudják, hogy milyen embereket kel megmenteniük, kockáztatták volna a saját életüket?

"Újpesti rendőrkéselés: a megmentett család sérelemdíjat kér a rendőrségtől"

Mit "nyer" abból a társadalom ha megpróbálunk megmenteni olyan embereket akiket nem lehet megmenteni?

Konkrétan betegségekre gondolok, ha valaki halálos kórban szenved akkor mi értelme van egy csomó erőforrást elpazarolni arra, hogy éljen még 10-15 évet közben meg olyan emberek akik hasznosak lehetnének a társadalom számára a felhasznált erőforrások századát se kapják...

Van 4 ilyesféle kérdésem az Egri csillagokkal kapcsolatban: "Amikor Török Bálintot akarták megmenteni akkor milyen környezetett és milyen embereket ismerhetünk meg? "

Szóval az van , hogy nem tudtam még elolvasni mert az utobbi időkben nagyon sokat háziztam, és tanultam.Ezért nem tudtam olyan sokat olvasni belöle. És ezért lenne egy pár kérdésem a művel kapcsolatban. 1.Amikor Török Bálintot akarták megmenteni akkor milyen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!