Méhcsaláddal mikor van munka?
Ha komolyan gondolta volna, szerintem már szólt volna, hogy menj nézelődni, ismerkedni a méhekkel.
Ha nincs is olyan nagyobb munka (pergetés), akkor is pár naponta rájuk kell nézni legalább, benézni a kaptárakba, nagy hőségben naponta itatni, ha nincs víz a közelben.
Ha nyíló napraforgó van a közelben, akkor lassan már a pergetés is időszerű lesz.
1.: Ez elméletileg igaz is lehetne, csak ők mondták, hogy nagy a piac, nem tudnak elég mézet termelni. Állítólag. Azonkívül meg ingyen segítenék neki, nem lenne egyedül.
2. Amint leírtam, egyszer már voltam kint, körbe vezetett, beszélt a méhekről. Egyébként ők ajánlkoztak szerintem, legalább is ez jött le nekem. Ismerkedni velük? :D Mutatkozzak be nekik? Beszélgessek velük? :D
Amit írtál, hogy kint voltál, az alapján nekem az jött le, hogy csak szevasz, jöhetek-e, jöhetsz, majd hívlak, aviszonáltásra. Hogy körbenéztél, az nem volt leírva.
Ismerkedésen azt értettem, hogy megismered a kaptár belső felépítését, megtanulod felismerni a heréket és a királynőt, és a nekik készült sejteket, meg ilyenek. Meglátod, hogy a kaptár melyik részén van a fiasítás, melyik részén a méz. Milyen fajta kaptár, ha mondjuk rakodó, akkor hogy működik a dolog. Stb.
Hát ha egy évben csak egyszer perget, akkor ne hozzá menj tanulni.
A napraforgó felénk egyes táblákon már elvirágzott, más részéről még lehet gyűjteni, méhész kollégáim egyöntetűen azt mondják, hogy a napraforgó mentette meg az évet, mert erről az átlag kétszerese lejött, másból meg alig lett.
Tehát, a helyszíntől függ, hogy a múlt héten pergetett-e, vagy még most fog. Hívd fel.
Kb. 60 méhcsaládja van. Beszéltem vele, azt mondta majd ősszel lesz a takarás...
Azért érdekel a dolog, mert nem szeretem ha csak hitegetnek, és ennél a gyereknél úgy érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!