Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Jávai vagy karácsony moha?

Pendulum92 kérdése:

Jávai vagy karácsony moha?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy adag jáva mohát boltban, de nemrég összezavarodtam, hogy talán karcsonyt kaptam.

Mivel sokan keverik a két fajt, így nem bízok az internetbn sem.

Esetleg van itt olyan, aki 100%-ra tudja, hogy melyik-melyik, tenne fel képet mindkettőröl?

2014. máj. 15. 09:15
 1/4 Platypus ***** válasza:

A jávait 100%-ra fel lehet ismerni, a karácsonyt viszont nehéz megkülönböztetni a többi hasonló fajtól. Valószínűségi alapon szingapúri mohát kaptál, ezt árulják a leggyakrabban jávaiként a "karácsonyfás" mohák közül.

Itt mindegyikről vannak határozásra alkalmas képek:

[link]

2014. máj. 15. 11:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, valószínűleg szingapúri mohát kaptam, mert csodálkoztam is, hogy a régi hajtások tisztára bevörösödtek, azthittem valami algásodás, meg elhalás, de ezek szerint azok tartóképletek.

Sőt, ahogy írja, ilyen szabálytalan karácsonyfának tűnnek a hajtásai.

Azért még egy képet feldobok egy kis hajtásáról mindjárt.

2014. máj. 15. 12:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Ő lenne az:

[link]

Ez fissidens fontanus?

[link]

2014. máj. 15. 14:20
 4/4 Platypus ***** válasza:
Egyértelműen Vesicularia faj, és nagy valószínűséggel szingapúri. A másik Fissidens, de a nagyobb fajta, ami vagy fontanus, vagy nem. Nekem is van, és nem sikerült pontosan meghatározni. A klasszikus akvakertészek által rajongott formához képest nagyobb és durvább levelű növény.
2014. máj. 15. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!