Törpe páncélos harcsa? Több infó kéne róluk.

válasza:Nekem foltos törpe páncélosharcsáim voltak nemrég. 4 nőstény és 2 hím. A hímek a szaporodási időszakukban elég intenzíven "kergették" a nőstényeket, a testüket "rezegtették" a nőstényekhez. Az ikrákat az akvárium falára tapasztja a nőstény, és általában a hímek szinte azonnal fel is falják nagyon agresszívan sajnos. Igen, érdemes több nőstényt tartani. Én nem tapasztaltam, hogy habot csinálnának. Érdemes két külön akváriumot tartani, az egyikben hagyni a halakat, amíg le nem ikráztak, majd gyorsan átrakni őket egy nagyobba, így elkerülhető, hogy felfalják. De résen kell lenni, mert változó, hogy éjszaka vagy nappal rakják le az ikrákat. Továbbá az ikráknak is kell levegőztető, és érdemes gombásodás elleni speckó tablettát rakni a vízbe, de erről mindenképp egy kisállat kereskedésben tájékozódj.
Ha bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan priviben. Szép napot! :)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nem bántanák a harcsákat? Már elérték a maximális méretüket 5-6 centiméteresek.
Van 5 ancim egy 100 literes akiban, 2 páncélos harcsa, amik a tisztítást végzik. De az algaevő harcsa nem tisztítja a növények leveleit, csak az üveget és a szűrőt. Milyen hal kellene még nekem?
Van egy 96 literes jól működő akváriumom. 7 platti 2 felnőtt guppi és 5 növendék guppi lakja 5 pándélos harcsával. A kereskedésben már egy hete észrevettem az egyik társas akváriumban egy békés sziámi harcoshal hímet, teljesen nyugodt a többi hallal. Régen tartottam...
Lehet őket együtt tartani? És ha igen miből mennyit? Még csak most indítottam az akváriumot és lazacot szeretnék. Csak nemtudom mivel lehet összerakni.
Eleinte 6 volt és szépen lassan elkezdtek pusztulni. Kettőnél azt vettem észre, hogy a hasuk mintha kilyukadt volna. Az egyik már öreg is volt, de a hasa teljesen be volt esve. A másikat reggel vettem észre az akvárium alján, lyukas hassal. Már csak kettő van, és a...
Akvárium kb. 140 liter, külsőszűrő Atman CF-800. Csak néhány páncélosharcsa lenne mellettük az akváriumban.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!