Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Hogyan szoktassam össze az...

Hogyan szoktassam össze az üszőket?

Figyelt kérdés

Nem rég vásároltam 1 mt üszőt, ami 1 éves. Ő mellé szeretnék venni egy vele egykorú társat, de annyi a probléma, hogy amit vásároltam az még nem volt más állat közelében.

Amit venni szeretnek az pedig 4 borjú között van.

Hogyan érdemes őket egybe szoktatni?

Mert nálam egy karámban lennének.

Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát!

2021. ápr. 29. 08:34
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem szokott gond lenni. Ha van lehetőséged, egy napig, kettőig válaszd el őket kerítéssel vagy valamivel. De ha nincs nyugodtan berakhatod hozzá. Hagyni kell hogy leboxolják maguk között ki a főnök utána megnyugszanak.
2021. máj. 4. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Hogy szoktassam hozzá az üszőket a kihajtáshoz/behajtáshoz?

Tavasszal kiengedném két éves üszőmet a karámba. Legelőn születtek, egyébként eddig istállóban voltak szabadon, nem kötve. 15 métert kell megtenniük az udvaron ki és be. Félek hogy nehezen tudnám behajtani őket, illetve hogy elszaladnak és nekimennek valaminek...

Hogyan szoktassam össze a kiskacsákat az anyjukkal?

Ma keltek ki a kiskacsák,viszont közben ma kotlott meg a tojó is,ezért arra gondoltam,hogy várok kb 3-4napot és majd a kiskacsákat az anyjuk alá teszem. Elfogja őket fogadni? (Addigra meg is szaradnak)

Hogyan szoktassam össze a kislibákat a "pótanyukájukkal"?

A tojó libám letojta a tojásokat és megkotlott rajtuk,de hiába,mert nem volt gúnárunk. Kitaláltuk,higy veszünk kislibákat és összeszoktatjuk őket,hiszen a tojóba még megvan az ösztön.... U.i.: tavaly keltett már kislibákat,úgyhogy ismerős lesz neki a szitu Ezeken a...

Hogy szoktassam kézhez a fiatal üszőt?

Most vettem, másfél éves. Éjjel kötve, nappal legelőn volt. Nálam kötve van egyelőre, hogy szokja a helyzetet. Próbálom kajával lekenyerezni, de csak rázza felém a szarvait. Nem tűri az érintést, mellé se lehet állni.

A malacokat hogy szoktassam másik helyre pottyantani?

Van két malac,és legelőször kitettem a kakilyukat hogy oda csináljanak mindig,ne bentre,de most megint be pottyantottak,szerintem mikor herélés volt akkor. Bentre hiába szórom én le földdel,szalmával semmit nem ér mert durja meg amúgy is érzi a jó szaglásával. Fő...

Hogyan szoktassam át szénáról friss fűre a nyuszimat?

Nem rég érkezett, szóval úgy gondolom várok még vele 3 napot, de 3 nap után sem adhatom csak úgy oda a jóval nedvesebb táplálékot. Ezt a nyuszit ajándékba kaptam, mellette tartok még egy nőstényt a kölykeivel. A ketreceim 3 oldalról zártak, fém aljzattal és széna...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!