Mit tanácsoltok ékszertekikhez?
Valószínűleg ha lenne természetes megoldás én is inkább azt használnám, de eddig én még nem találtam :/ Viszont a dokinak is van két 5 éves teknőse, úgyhogy valamelyst csak ért a dologhoz :)
Esetleg egy külső szűrőn lehet még gondolkodni, az teljesen áttakarítja a vizet, valószínűleg algásodni sem fog. Kicsit borsos az ára de én már nagyon affelé kacsingatok most.
Most jutott még eszembe, hogy nem lehet, hogy túl sokat ég neki a villany? A régebbi terráriumunkban ahol sima kerámia napozó volt és a fölé a lámpa helyezve, sokkal jobban algásodott, mint most, hogy a lámpa nem közvetlenül a vizet éri. Nem tudom mennyit szokott neki menni a lámpa, de esetleg be lehetne állni egy olyan 4-5 órára naponta, szerintem max. egy hét és kiderül nem-e a fény és a meleg miatt szaporodik el nagyon az alga.
Másik kérdés ami még csak most tűnt fel: lehet rosszul értelmezem de magában a terráriumban eteted? Mert én ki szoktam venni, van egy műanyag vödör abban kap enni, hogy a maradék véletlenül se a terrárium vizébe menjen.
Akkor remélhetőleg fog az algastop használni, ha nem, akkor tényleg nincs más megoldás, mint hogy gyakrabban tisztítod.
A kakievés pedig szerintem teknős ártalom, az enyém néha már unalmában is azt csinálja :,D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!