Bent tartott nyúl alá mit tesztek?
Én nem írtam agresszívan, csak leírtam hogy miről van szó. Bent tartott nyuszi alá nem szoktak szalmát, se forgácsot, se semmi hasonlót tenni, mivel nem piszkít maga alá, ezek az alomtálba valók ahova kakil és pisil. Nem oda ahol eszik, alszik, játszik. Szóval remélem már értitek mit keresek alá, pl gumiszőnyeg vagy parketta, de ezek drágának tűnnek és nem tudom mi az ami jó egyáltalán, nem rágja, nem káros, nem extra drága, stb.
És köszönöm a válaszokat mindenképp, nem akartam agresszívnak tűnni tényleg. Csak valahogy úgy érzem nem értjük egymást.
Előző válaszolók! Ahogy a kérdező is írja, nyuszi alá NEM kell semmiféle alom, se forgács, se szalma, se semmi. Egyrészt, mert fölösleges, hiszen szobatiszta. Másrészt, mert nem szeretik, valószínűleg úgyis kitúrják maguk alól. Harmadrészt könnyen baj lehet belőle, pl. talpfekélyt kapnak.
Kérdező, szerintem a legjobb a PVC, mert viszonylag olcsó és jól takarítható, de úgy csináld, hogy a PVC széle a ketrec rácsán kilógjon egy icipicit, hogy ne legyen olyan könnyen megkezdhető rágható felület, mert nem tesz jót, ha megeszi a nyuszi. Ja és olyan felületűt válassz, ami kevésbé csúszós.
Eddig szalmáról és forgácsról volt szó, nem szénáról.
A szénát némelyik nyuszi szereti, ha van alatta, de nem mind. A többségük nem szereti, ha bármi is van alattuk. Viszont elsősorban ez nem szeretem vagy nem szeretem kérdése. Nagyon gyakori a ketrec teljes almozása miatt kialakuló talpfekély. Plusz teljesen fölösleges, csak beleragad a szőrbe, nehezíti a takarítást, kosz és poros, ami sem nekünk, sem a nyuszinak nem jó. Igenis szobatiszta állatok, ha nem össze-vissza rakjuk az almot. Néha van, hogy máshová piszkítanak, de az jelölés és nem pedig azért van, mert nem szobatiszta. Ivartalanítással megszűnik ez is. Ritka esetben meg betegség okozza, ha a nyuszi nem szobatiszta.
A lényeg, hogy egészségügyi szempontból (is) rossz az, ha van alattuk alom.
Ne haragudj, de tényleg ennyire értetlen vagy?
Eddig nem szénáról, hanem forgácsról és szalmáról volt szó, ami alom. Tehát alomról beszéltünk, ami igen, csak a vécébe való (bár oda sem ez, hanem fapellet inkább). A széna táplálék, amit a legtöbb nyuszi jobban szeret a földről enni, mint szénatartóból. Az almot (forgács, szalma stb.) pedig a legtöbb nyuszi nem szereti maga alatt, de ez nyilván nem azt jelent, hogy egyik sem. Eddig is ezt mondtam.. an, amelyik szereti, de a többségük nem. Viszont ez továbbra sem szeret-nem szeret kérdés. Nem az a legfontosabb, hogy a nyuszi szereti-e, hanem hogy nem tesz jót az egészségének, ha van alatta valami. Ezt tényleg nehéz megérteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!