Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Denevérek költöztek a kémény...

Denevérek költöztek a kémény és a bélés közötti résbe, este 132db-ot számoltam kirepülni. Mi lesz velük?

Figyelt kérdés
A kérdésem az,hogy: Ott is akarnak telelni vagy elhúzódnak más helyre mire beköszönt a tél? Szegények ott elpusztulnak ha jön a fűtés szezon és még ott lesznek.... :/
2017. szept. 3. 13:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Duna-Ipoly nemzeti parkot hívjad fel.

[link]


Nekem a nappaliba költöztek be denevérek, a szekrény mögött lógtak a falon.

Telefonáltam nekik, kiküldtek egy embert, aki befogta és elvitte őket. Nem került pénzbe, egy papírt kellett aláírnom, hogy a befogó tényleg ott járt nálam.

2017. szept. 3. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Sajnos akkor bontani kell a kéményt mert a kihullott fugák helyén járnak be.... Maguktól nem mennek el télre?
2017. szept. 3. 14:12
 3/13 anonim ***** válasza:
22%
Lehet, hogy ugyan azt az 1 db-ot láttad, de mindig a hátsóajtón ment be, és azért tűnt 132-nek :)
2017. szept. 3. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
88%
Google , "denevérmentés"...
2017. szept. 3. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
26%
132denevérXD
2017. szept. 3. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
10%

esetleg gyújts be most, hátha elköltöznek a füsttől.


off: amúgy nem akarok kekec lenni, de nem kellene a kéményeteket megjavítani? ha ennyire kipotyogott a malter, még a végén rátok dől :/

2017. szept. 3. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

" Budapesten, késő ősszel egy cinkénél is kisebb, pár grammos denevért szedtem össze az egyik négysávos autóúton. Két napig volt nálam, csak vizet tudtam adni neki.

Hétfőn, 8-kor hívtam az állatmentőket: egy órán belül itt voltak, kisbusszal, spec szállítóeszközzel, szakemberrel...tehát, mint egy mentőautó.

Úgy mondták, hogy ami denevér kerül hozzájuk, az az Állatkertbe kerül, ott teleltetik át őket. Fokozottan védettek és --amit addig nem tudtam róluk--Magyarországon minden egyed a magyar állam TULAJDONA ! Tehát, ha "megtartottam volna, úgymond bűncselekményt követtem volna el. Kötelességükhöz tartozott még, hogy figyelmeztettek : az én felelősségem, beadatok-e egy veszettség elleni oltást. Nem adattam be. "

fentieket egy régebbi kérdésből másoltam ide. Mindenképpen jelentsd állatvédőknek : kijönnek értük, szakszerűen begyűjtik őket,azután szépen be tudjátok tömni a lyukat. Telelni húzódtak be, de így nem fognak túlélni. Mindenképpen jelentsd vagy az Állatkertnek ( mindegyik (!) talált denevért oda visznek, számukra optimális körülmények közé.

Kiszolgáltatottak mivel már nem találnak ennivalót, így nem élnék át a telet, talán akkor sem, ha te nem fordulsz ellenük.

Védett és hasznos állatok. Tegyél értük.

Állatkert, állatorvos, hatósági állatorvos...szerintem bárki segít ebben a kérdésben. Legalább próbáld meg, mielőtt halálra szánod őket!

2017. szept. 3. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne hallgass a 7esre, bár gondolom, ha ide kiírtál kérdést, feltehetőleg te is tudod, hogy nem "kártékony" állat a denevér. SŐT!


" A fő rovarvadász

A denevéreket nyári estéken, sötétedéskor pillanthatja meg legnagyobb eséllyel, ám nemcsak ekkor, hanem szinte egész éjszaka repkednek, hogy repülő rovarokra vadásszanak. Elképesztő mennyiséget fogyasztanak belőlük: még a legkisebb denevérfaj is több száz rovart képes elkapni egyetlen éjszaka alatt. (!)

Sajnos a denevérek száma folyamatosan csökken, mivel a rovarirtószerek elpusztítják a táplálékutánpótlásukat. Megfelelő szálláshelyet is egyre ritkábban találnak; legjobban a padlásokat, elhagyott épületeket és az odvas fákat kedvelik, de akár régi alagutakba is beköltöznek.

Ha bármely olyan építkezést vagy ácsmunkát tervez, mely hatással lehet egy feltételezett fészkelőhelyre, forduljon az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség illetékes szervéhez....."

[link]

[link]

-----------------------------------------------------------------

"A nálunk honos fajok rovarevők. Általában barlangokban, magas épületek repedéseiben élnek. Nappal fejjel lefelé lógva pihennek, és éjszaka indulnak vadászni. A magas hely egyrészt azért fontos, hogy az ellenségeik ne érhessék el az alvó, védtelen denevéreket. Másrészt azért is, mert szárnyfelépítésük más, mint a madaraké, nem képesek olyan felhajtóerőt kiváltani, nem tudnak repülés közben felemelkedni, ők egy magas helyről elengedik magukat, majd erőteljesen csapkodnak a „szárnyukkal”, és így tudnak a levegőben maradni. Azért lógnak fejjel lefelé, mert így olyan élőhelyen élnek, amelyért senkivel sem kell versengeniük."

2017. szept. 3. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
A felső három téglasornál ilyen csak,nyíl egyenes masszív kémény. Ha nem lenne az akkor nem sajnálnám megbontani. További nehézség még,hogy ez egy kazán kémény,nem a lakóházon van. :/ Közvetlen mellette üveg tető van,tehát nagyon körülményes lenne állványozni.... Ezért örülnék ha tudnám,hogy télire elmennek máshova. Nem akarom megölni őket! 🙂
2017. szept. 3. 19:09
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A kihívott szakemberek tudják, hogy szedjék ki őket: Mielőbb lépj az érdekükben, mert akkor a sok szúnyog-és bogárpusztító, védett állat is jól jár, a hideg idő érkeztéig pedig ti is helyrehozhatjátok a házat. Sztem hívj fel szakembert, vázold a helyzetet, kérj infót, kérd a tanácsát, vagy a segítségét, aztán ők már tudják, mi a további teendő.

[link]

Itt egy telefonszám, most találtam, de te is leguglizhatnál pár ilyen honlapot. Tuti, hogy valaki segít.

[link]

Kérlek, majd írd meg, mire jutottál!

2017. szept. 3. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!