Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajta a jobb...

Melyik kutyafajta a jobb vadászathoz: weimari vizsla- magyar vizsla?

Figyelt kérdés

2020. okt. 28. 18:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagypapam vadasz volt, mindig csak magyar vizslai voltak. Nem tudom, hogy melyik a jobb, de o ragaszkodott ehhez a fajtahoz.
2020. okt. 28. 18:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem magyar vizsla
2020. okt. 28. 18:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Drótos magyar, vadász mellől, persze
2020. okt. 28. 18:55
 4/12 A kérdező kommentje:
És akkor vadásztól érdemes venni vagy jók a kennelek is?
2020. okt. 28. 19:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Mert láttam kenneleket ahol például azok a kutyák amiket elvittek elég jó helyezést értek el vadászati versenyeken.
2020. okt. 28. 19:18
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
Lemaradtam. Miért vennél vadásztól kutyát? A tenyésztéshez genetikai ismeretek kellenek, nem vadász ismeretek. És igen, a munkakutyákat tenyésztők ismerik a jó vadászkutyák jellegzetességeit.
2020. okt. 28. 19:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert a vadász használatra szelektál, nem pedig versenyeredményeket, vagy a kiállítási címeket hajkurássza.

Van olyna kennel, ahol vadászversenyekre járnak kutyával, de az nem olyan terheltség mint az IGAZI munka.

2020. okt. 28. 19:45
 8/12 anonim ***** válasza:
88%
Nem volt lehetőségek között, de én inkább német vizslát ajánlom. Vizslák közül a legjobb. A legtöbb magyar és weimari vizsla kennel eléggé elment a show/családi irányba.
2020. okt. 28. 21:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A magyar vizslát szokták mondani a legjobb mindenes vadászkutyának. Az agarak munkáját leszámítva minden más vadászfeladatra alkalmas. Mindenhez ért, de semmiben sem a legjobb.
2020. okt. 29. 06:31
 10/12 anonim ***** válasza:
82%
Hát 9-es, én mindig a németet szoktam hallani olyan vadászoktól, akinek volt mindkettő.
2020. okt. 29. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Melyik kutyafajta való nekem?

Gyerekkori álmom, de sajnos sosem volt olyan az élethelyzetem, hogy kutyám legyen. Most minden adott hozzá. Buta kérdéseim vannak. Akik pl. 8-10 órában dolgoznak, hogy tartanak kutyát? Mi kertesben lakunk, gondolom addig míg dolgozunk kint jobb volna neki, de nem...

Nagytestű, rövidszőrű, nyugodt, benti tartást kedvelő kutyafajták? Bordeauxi dog?

Közepes mozgásigényű lenne az ideális, mert szeretek sétálni, de én se vagyok egy pörgös típus. Bordeauxi dog nagyon szimpatikus. Kinti-benti kutya lenne, van kert, de bent aludna, bármikor bejöhet napközben is.

Ez milyen kutyafajta lehet?

Keresgéltem neten, de nem találtam, viszont láttam párszor az utcán és néhány kertben is az alábbi fajtát: olyan a feje, mint a boxernak, bull típusúnak tűnik, rövidek a lábai. Elég testes, és eddig csak barnában és sötétbarna színben láttam. Hasonlít a...

Közepes, és nagyméretű kutyák közül melyik fajta a kedvenced?

(Családi kutyának alkalmas kutyafajtát mondjatok, amivel akár 30 km-t is lehet menni.) Mindenképp indokold meg, miért az tetszik!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!