Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2 kuvasz + 2 mudi vagy 1...

2 kuvasz + 2 mudi vagy 1 rotti + 2 mali az erősebb együtt?

Figyelt kérdés

Nagyobb porta őrzésére melyik a jobb a 2 variáció közül?

Természetesen a fajtájára jellemző foglalkozást megkapnák, plusz éjjel bent lehetnek, ha akarnak és minőségi táplálékot kapnának stb.

Szóval az alapoktól eltekintve melyik a jobb csapat nagyobb terület őrzésére, esetleg azt is leírhatod, hogy miért:

1. 2 kuvasz + 2 mudi

2. 1 rottweiler + 2 malinois

Köszönöm!

2021. márc. 25. 19:12
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Ha portát kell őrizni akkor kuvasz + mudi.

De őrkutyának roti + mali

2021. márc. 25. 19:17
 2/7 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy igazából nem tudom melyik lenne nekem alkalmasabb.

Mert egyrészről szeretem a kutyák közelségét, szeretek kutyázni, foglalkozni velük, sokat futni, túrázni, emiatt a rotti és főleg a mali jobb volna, mivel a kuvasz inkább önálló munkavégzésre való és nem igazán benti kutya meg nem nagyon szeret naponta kijárni a saját területéről, hogy a gazdi sétálgasson. Bár a mudi igen, meg ő jobban igényli, de ha mudi lenne, akkor a feladata az állatok vigyázása lenne.

Mivel másrészről állataim vannak, baromfiak és kecskék, birkák (meg cicák), nem sok, nem nagyüzem, de van néhány, amikhez meg a juhász és pásztorkutyák a jobbak őrzésre.

2021. márc. 25. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
39%
A mudi és a mali nem alkalmasak terület őrzésre. A mudinak ez sosem volt feladata, a mali pedig egyáltalán nem ilyen őv munkára való. És ennyi kutya együtt tartása nem egyszerű és nem veszélytelen. Főleg, ha az ember nincs tisztában a fajták és a vonalak sajátosságaival. (Ami sajnos itt látszik, hogyha ezek a fajták merültek fel benned.)
2021. márc. 25. 21:08
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Miert nem kuvasz roti vagy kuvasz mali párost alkotsz?
2021. márc. 25. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

3as! Ennek ellent mondanék! A postás kérésére lett arrébb szerelve a postaláda. Egy levelet nem tudott a mudimtól bedobni!

Ha valaki bejön a kertbe, lábra fog. Nem fél senkitől. Minden idegent jelez, be senkit nem enged!

Nagyobb termetű mudi kan.

Az udvart nyitott kapunál sem hagyja el, a határon áll.

(annak idején juhásztól vettem).

2021. márc. 25. 22:15
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó, attól, hogy van 1-2 ilyen mudi, nem ez a normális és általános, ahogy az elvárt sem a fajtától.

A mali meg végképp nem erre van.

2021. márc. 25. 23:07
 7/7 anonim ***** válasza:
90%

Vegyél 1-2 kuvaszt, és mellé azt a fajtát, ami tetszik roti/mali/mudi.

Egyébként, amit írtál a kuvaszról, nem teljesen igaz, velük is lehet túrázni, futni és szívesen vannak a házban is, a gazdival.

Bár alapvetően benti kutya párti vagyok, tyúkokat éjjel a rókától nem fogja egy, melletted szunyókáló kutya sem megvédeni.

Malit túrázni és futni nem vennék, kivéve, ha nagyon extrémen tolod, de egy malihoz akkor is egy kicsit a kutya köré épített életmód az ideális, ahol napi szinten tréningezel vele, a hétvégéidet meg suliban töltöd. A mudira is jellemző ez egy kb 70%-ban.

Egy vagy két kuvasz tökéletesen el tudná látni azt, amit szeretnél. (főleg, hogy ha jól értem, most nincs is kutya, de mégis megvannak az állatok)

2021. márc. 26. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Ha egy focicsapat leveri az össz hazai focicsapatot, akkor nyilván az összes többi foci csapat az erősebb együtt véve és van több pontja?

Ezt azoktól az ellenzékieltől kérdezem, akik szerint azért van diktatúra, és azért kellene a Fidesznek az ellenzékkel együttműködniük, meg ezért bukik 10 éve azorbánka mert igazából az ellenzéknek van többsége. Ezek szerintem mind demagóg és korlatozott emberek, akik...

Mi lehet ez? 35 éves vagyok. Ciklusaim 31-33 nap közöttiek. A mensesem meg is jött 34 napra de teljesen más mint a megszokott.5-6 nap helyett 2.5...

A vérzés elmúltával a tüneteim ne múltak el, puffadás, gyomorfájás, derékfájás, fejfájás,1x majdnem elájultam, és hánytam, feszül a mellem és álladóan melegem van,5 fokban is rövidujjasban járok.Mára a vérzés elmúlása után 4 napra megint barna folyásom van, minimális...

Melyik erősebb a Rivotril vagy a Xanax?

A napi 1 mg Rivotrilról hogy lehet lejönni? Másfél éve szedem a nyugtatót antidepivel együtt. Egy hete fellázadtak a tünetek. Szédülés, remegés, hányinger, szorongás, fejfájás. Mit tudok tenni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!